Štvrtok 19. 09. 2024 18:33:31 | Meniny má Konštantín

Práce na turistickom chodníku Poludňový Grúň pokračujú. Darí sa zdolávať aj ťažký terén

Správcovia stránky Malá Fatra - región sa podelili o novinky, ktoré čakajú na turistov na turistickom chodníku Poludňový Grúň.

Radka Kostánová|22. október 2023|19:00:51

Zdroj: Facebook/Malá Fatra - región

Súvisiaci článok
Žilinskí pamiatkari sa podelili o dôležitý objav. Na Orave narazili na historické popravisko zo 17. storočia
Čítajte viac >

Turistický chodník Poludňový Grúň je u turistov a milovníkov prírody veľmi obľúbeným, pretože je vrchom Malej Fatry. Poludňový Grúň sa nachádza na jej hlavnom hrebeni a v zime tvoria svahy tohto kopca lyžiarske stredisko.

„Začali sme s vysypávanim turistického chodníka od výstupiska vleku smerom na Poludňový Grúň, ktorý prešiel kompletným prekopaním na jeseň 2022,“ podelila sa Malá Fatra - región o radostnú novinu na Faceboku.

Bohužiaľ, jedná sa o ťažko prístupny terén. Preto bol jediný možný postup ľudská sila a týmto sa chcú správcovia stránky poďakovať spoločnosti Kia Slovakia za skvelú spoluprácu. Ďalej sa pokračuje v novej sezóne na jar 2024.

Ako sa ku nemu dostanete?

Na tento vrchol odporúčame začať pri parkovisku Vrátna, výťah kde sa po žltej turistickej trase dostanete na Chatu na Grúni. Od chaty pokračujete stále po žltej turistickej značke až na Poludňový Grúň. Potom sa môžete vydať po hrebeni Malej Fatry na Chleb, kde vedie červená turistická trasa až po Snilovske sedlo. Dobrou správou je, že na tomto mieste si môžete návrat uľahčiť pomocou Kabínovej lanovky Chleb - Vrátna.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali 25-ročnej turistke, ktorá sa zranila pod Babou horou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť