Streda 18. 09. 2024 23:18:43 | Meniny má Eugénia

Od soboty 21. októbra sa zmenia podmienky návštevníckeho parkovania v Žiline

Od soboty 21. októbra sa zmenia podmienky návštevníckeho parkovania v Žiline. Samospráva zjednotila ceny za všetky spôsoby platby. Okrem toho pribudla možnosť zakúpenia rezidentskej parkovacej karty pre rodinných príslušníkov osoby s ŤZP, ktorí žijú s touto osobou v jednej domácnosti.

Juliana Krčulová|20. október 2023|15:06:49

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Žilinskí mestskí poslanci budú rokovať aj o znížení ceny parkovania. Zmena sa dotkne SMS lístkov
Čítajte viac >

Žilinská samospráva informovala, že od soboty 21. októbra vstupuje do platnosti nové všeobecné záväzne nariadenie číslo 13/2023 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel, ktoré nahrádza v súčasnosti platné VZN číslo 6/2023 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Žilina.

Hlavné zmeny sa podľa Kataríny Gazdíkovej z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina týkajú doplnenia ulíc v pásmach regulovaného parkovania, rozšírenia možností zakúpenia rezidentskej parkovacej karty pre rodinných príslušníkov osoby s ŤZP, ktorí žijú s touto osobou v jednej domácnosti a tarify pri zakúpení návštevníckeho parkovného formou SMS.

Nový cenník návštevníckeho parkovného (platný od 21.10.2023).png Zdroj: zilina.sk

„Cena SMS sa znižuje na základe úspešných rokovaní mesta Žilina s dodávateľom tejto služby, čím samospráva docielila zrovnanie cenových hladín všetkých troch možností úhrady (parkovací automat, SMS, mobilná aplikácia),“ priblížila Gazdíková.

Doplnila, že táto zmena tarify dáva návštevníkom možnosť rozhodnúť sa pre využitie tej formy úhrady, ktorá je pre nich pohodlnejšia a nielen lacnejšia.


Súvisiaci článok
Od nedele začína platiť zákaz parkovania na chodníkoch. Polícia vyzýva ľudí, aby svoje autá preparkovali na miesta, kde je zastavenie a státie povolené
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť