Streda 18. 09. 2024 05:10:31 | Meniny má Eugénia

Ako pripraviť pleť na zimu? Ponúkame vám niekoľko užitočných rád na domácu starostlivosť

Tak ako každý rok, leto nás znovu na pár mesiacov opustí. Pociťuje to aj naša pleť, ktorá je na túto zmenu veľmi citlivá. Preto je dôležité dopriať jej čo najlepšiu starostlivosť. Vietor a mráz ju vysušujú a pleť stráca svoj prirodzený odtieň. Správna hydratácia je nevyhnutná pre zachovanie pohody a krásy pokožky. Hydratáciu potrebuje každá pleť v každom veku.

LL |15. október 2023|12:30:13

Ilustračná foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Dnes je piatok trinásteho. Odkiaľ sa vzal a vedeli ste o ňom týchto 5 faktov?
Čítajte viac >

Najlepšie a najúčinnejšie riešenie je zveriť svoju pleť do rúk kozmetického salónu, kde sa o vašu pleť profesionálne postarajú a vy si zároveň oddýchnete a zrelaxujete.

Ak však na to čas nemáte, ponúkame vám niekoľko užitočných rád na domácu starostlivosť:

Prvý a zo všetkých najdôležitejší bod je dôkladné vyčistenie pleti. Každý večer a každé ráno. Týmto úkonom pleť odľahčíte a zbavíte ju nečistôt, ktoré sa za celý deň na pleti nahromadili. Takisto je dôležité aj ranné čistenie pleti – týmto pleť prebudíme a zbavíme ju odumretých kožných buniek a baktérií.

Po vyčistení nasleduje tonizácia, ktorú je rovnako dôležité zaradiť do každodennej rutiny. Okrem toho, že pleť hydratuje a zjemňuje, pripraví ju na ďalšie kroky.

Predposledný krok nie je nevyhnutný, ale vaša pleť ho určite ocení. Sérum je to, čo ju pohladí a dodá jej svieži vzhľad. Zlepšuje štruktúru pleti, dôkladne ju hydratuje, stimuluje obnovu buniek a tvorbu kolagénu.

Záverečný krém, to je posledný krok k dokonalej pleti, ktorú nezaskočí ani zimné obdobie. Hydratuje a chráni pleť pred voľnými radikálmi, vetrom, mrazom a výkyvmi teplôt. Večer použite nočný krém, ktorý je hutnejší a obsahuje bohaté množstvo výživných látok, ktoré sú aktívne celú noc. Denný krém má ľahšiu konzistenciu, obsahuje UV filter a chráni pleť pred predčasným prejavom starnutia.

Dodajte pokožke vitamíny a antioxidanty. Silný antioxidant je vitamín E, zoženiete ho aj vo forme krému. Vitamín C prispieva k tvorbe kolagénu. Vhodné prípravky, ako ochrániť pleť pred mrazom, obsahujú kyselinu hyaluronovú, bambucké maslo alebo aloe vera. Zimný krém je hutnejší a obsahuje vysoký podiel hydratačnej zložky. Nezabúdajte ani na ruky a pery, ktoré takisto v zime potrebujú dostatočnú hydratáciu.

Na záver vám odporúčame jedenkrát do týždňa použiť výživnú hydratačnú masku na pleť a jedenkrát do mesiaca použiť jemný pleťový peeling. Ak zaradíte tieto kroky do svojej dennej starostlivosti, vaša pleť sa vám poďakuje a sami budete na sebe pozorovať zlepšenie celkového výzoru a stavu pleti.


Súvisiaci článok
Október – mesiac povedomia o rakovine prsníka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť