Štvrtok 19. 09. 2024 11:44:23 | Meniny má Konštantín

Očné oddelenie žilinskej nemocnice oslavuje ďalší úspech! Doktorka Lipková získala prestížne ocenenie

Doktorke MUDr. Blandíne Lipkovej, PhD. udelila Česká a Slovenská oftalmologická spoločnosť a redakčná rada časopisu Česká a slovenská oftalmologie 3. miesto v hodnotení o najlepšiu prácu zverejnenú v uvedenom časopise v roku 2022.

Juliana Krčulová|10. október 2023|11:00:19

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
September v žilinskej pôrodnici priniesol 125 detí. Najmladšia mamička mala 15 rokov
Čítajte viac >

O ďalšom úspechu Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina informovala hovorkyňa Lenka Záteková.

„Pani doktorka bola na Výročnom zjazde Českej oftalmologickej spoločnosti ČLS JEP v Hradci Králové nielen jediná Žilinčanka, ale jediná zástupkyňa Slovenskej republiky, ktorá ocenenie získala. Úspech si vyslúžil odborný článok REPORT O OPERAČNOM RIEŠENÍ PERZISTUJÚCEJ DIERY MAKULY POMOCOU PLUGU Z ĽUDSKEJ AMNIOVEJ MEMBRÁNY, ktorý vypracovala pani doktorka Lipková a spoluautori MUDr. Anna Maurská a MVDr. Ján Rosocha, CSc., ktorý už, žiaľ, nie je medzi nami,“ priblížila hovorkyňa žilinskej nemocnice a ďalej dodala, že nejde však len o teoretickú prácu, príspevok hovorí o jedinečnom úspechu v operačnej liečbe pri reoperácii neuzavretej makulárnej diery. Unikátny výkon je nádejou pre mnohých pacientov, ktorým iné metódy doposiaľ nepomohli.

Článok je dostupný na TOMTO ODKAZE.

„Ďakujeme za profesionálnu prácu a reprezentáciu žilinskej nemocnice. Sme nesmierne hrdí na úspechy tímu skvelých odborníkov, ktorých práca pomáha pacientom a súčasne získava ocenenia a uznanie aj v odborných kruhoch,“ uviedla Záteková a taktiež pripomenula, že žilinské oddelenie oftalmológie získalo toto ocenenie aj v roku 2020 za prácu pani doktorky MUDr. Pavlíny Zahorjanovej, PhD.

386787810_713591477479751_138696938646240834_n.jpg


Súvisiaci článok
V Žiline sa stretli hovorcovia v zdravotníctve z celého Slovenska. Výnimočné podujatie spojilo zástupcov 15 zdravotníckych organizácií
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť