Piatok 20. 09. 2024 01:29:05 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Už na budúci víkend sa v Žiline uskutoční Startup Weekend plný inovácií a obrovských príležitostí. Nezmeškajte ho!

Jubilejný 10. ročník Startup Weekend Žilina sa blíži a opäť so sebou prinesie veľké množstvo nových príležitostí. Podujatie sa uskutoční v dňoch od piatka 13. do nedele 15. októbra 2023 v priestoroch nového IT centra Scheidt & Bachmann na Priemyselnej 14 v Žiline.

Tlačová správa|8. október 2023|11:00:03

Zdroj: StartupWeekend Žilina

Súvisiaci článok
Žilinská treska dala tú pravú chuť letným festivalom
Čítajte viac >

Startup Weekend je nezabudnuteľný 40-hodinový maratón plný inovácií, kreativity a networkingových príležitostí. Je taktiež aj možnosťou, kde môžete prekračovať svoje limity a kde sa otvárajú nové príležitosti.

Na podujatí budú prítomní aj skúsení mentori z oblasti biznisu, technológií a marketingu, ktorí vám poskytnú cennú spätnú väzbu a usmernenia. Nakoniec budete môcť svoje projekty predstaviť odbornej porote, investorom a podnikateľským lídrom. Projekt, ktorý zaujme porotu najviac, bude mať jedinečnú príležitosť získať podporu od investorov a pokračovať ďalej s jeho realizáciou.

„Tento ročník je nabitý odborníkmi a profesionálmi z praxe a zrejme preto ostáva už len menej ako tretina voľných lístkov. SWZA #10 sa teší zatiaľ najväčšiemu záujmu a s kúpou lístka sa tento rok naozaj neoplatí vyčkávať na poslednú chvíľu,“ priblížili organizátori výnimočného podujatia.

Cover na Facebook Page_02.png

Priebeh podujatia

Startup Weekend začne v piatok 13. októbra večer uvítacím programom, ktorý spočíva v predstavení udalosti, programu, organizátorov, mentorov a porotcov. Následne budú účastníci predstavovať svoje nápady a vytvárať tímy, až sa napokon pustia do víkendovej výzvy.

Celú sobotu 14. októbra budú účastníkom radiť skúsení mentori z oblasti biznisu, technológií a marketingu, ktorí sú pripravení pomôcť každému tímu a zdieľať svoje skúsenosti. Medzi mentorov patria napríklad Gabriel Toth (CEO, New School Communication), Adam Brocka (Service designer, Good Request), Katarína Šimková (CEO, CloseRocket & Deal Factory), Tony Dúbravec (Head of Projects, Wild Cards) a mnoho ďalších.

Podujatie vyvrcholí v nedeľu 15. októbra prezentáciami výsledkov. Za tímovú prácu dostanete cennú spätnú väzbu a projekt, na ktorom ste pracovali, môže byť natoľko atraktívny, že získa podporu od investorov.

„Víťazné tímy budú mať možnosť získať podporu od rôznych partnerov vrátane Žilinskej spoločnosti KROS, ktorá ponúka ekonomický systém na rok zadarmo. Okrem toho je k dispozícií 6-mesačný mentoringový a akceleračný program od Inovia. Možnosť prezentovať sa na jarnom Startup fóre, vstup na Unique Summit, konzultačné hodiny v hodnote tisícov eur od Touch4IT, Goodrequest, Wild Cards, MATHISON Legal, Payout, 5 lístkov od Sešn, prístup do platformy Skillmea, káva od IlDoppio, fľaštičky od Gentle jam a veľa ďalších cien od našich partnerov, ktorí stále pribúdajú,“ informovali organizátori.

Poster_02.png

Kľúč k rozvoju a rastu

Blížiaci sa víkend bude plný príležitostí, ktoré budú rozvíjať vaše kreatívne schopnosti. Okrem toho, že budete mať možnosť získať cennú spätnú väzbu, získate aj nové zručnosti a inšpiráciu. Stretnete sa s pojmami ako MVP, Buziness plán či validácia nápadu. Vylepšíte si znalosti a možnosti v oblasti marketingu, ale prejdete si aj procesom tvorby prototypu, pivotovaním, naučíte sa lean canvas a ďalšie skvelé nástroje, ktoré sa zídu každému startupistovi.

Zapojte sa a buďte súčasťou úspešných príbehov

Na Startup Weekende nezáleží na tom, akú máte úroveň cudzieho jazyka alebo či ste odborníkom v niektorej konkrétnej oblasti. Dôležitá je tvorivosť, vášeň a odhodlanie.

Toto podujatie je otvorené pre všetkých s kreatívnou dušou a zapálením pre prácu. Nie len pre tých, ktorí majú technické, dizajnové alebo marketingové skúsenosti, ale aj pre tých, ktorí prinesú obchodné a iné schopnosti do tímu. Je to spoločná cesta s cieľom dosiahnuť úspech a mnohému sa naučiť.

Bez ohľadu na to, či už máte vlastný nápad, alebo sa chcete pridať k nápadu niekoho iného a spolu vytvoriť jedinečný tím, teraz je ten správny čas na to, aby ste sa prihlásili a kúpili si lístky.

Hlavné časti podujatia budú prebiehať prevažne v slovenčine, no pre zahraničných účastníkov budú potrebné časti prekladané. Prezentovať môžete v jazyku, v ktorom sa cítite pohodlne, a ktorému porota rozumie.

Minulé ročníky tohto podujatia priniesli niekoľko skvelých úspechov, vrátane projektov ako Herbovka - platforma prenájmu nevyužitých záhrad, sponzor-centrická event management aplikácia Carameet a platforma eFarmers, ktorá spája farmárov a spotrebiteľov na dosiahnutie spravodlivej dohody a dodržiavanie kontraktov.

Zúčastniť sa môže každý

Niektoré body programu Startup Weekendu budú otvorené aj pre širokú verejnosť, a to v piatok okolo 17:00 po registrácii účastníkov a v nedeľu od 15:00. Verejnosť sa môže prísť pozrieť na piatkové oficiálne zahájenie, prezentáciu nápadov a na tvorbu tímov. V nedeľu to budú zase záverečné prezentácie, hodnotenia poroty a vyhlásenie výsledkov. Účasť na celej akcii je však obmedzená iba pre registrovaných účastníkov, pričom počet miest je rovnako obmedzený. Preto je potrebné zaobstarať si lístky čo najskôr. V prípade voľných miest je možné sa registrovať aj na mieste. Avšak, viac ako polovica lístkov je už vypredaná, preto sa treba poponáhľať.

Zakúpte si lístok čím skôr

Cena lístka zahŕňa: priestor a miesto na prácu na celý víkend, kávu, čaj či energetické nápoje, stravu na celý víkend (2x večera, 2x raňajky, 2x obed), mentoring, tričko a kancelárske potreby. Kapacita lístkov je obmedzená a väčšina už vypredaná, tak netreba váhať s kupovaním a registrovať sa už dnes. Ubytovanie v cene lístka zahrnuté nie je, ale možno ho zabezpečiť v vysokoškolských internátoch Veľký Diel. Ak máte záujem, je potrebné čím skôr kontaktovať organizačný tím tohto podujatia.

Pridajte sa a zažite atmosféru Startup Weekendu aj vy. Toto podujatie je pre všetkých s kreatívnym duchom a odvahou zapojiť sa. Bude to cesta plná výziev, ale aj odmien.

Podrobné informácie o podujatí nájdete na TOMTO ODKAZE a lístky je možné zakúpiť na TOMTO ODKAZE.

Sme radi, že Spravodajský portál Žilina SP21 môže byť súčasťou tohto zaujímavého podujatia ako jeho mediálny partner!


Súvisiaci článok
Chcete byť súčasťou nášho tímu novinárov, ktorí prinášajú čerstvé a zaujímavé správy zo Žilinského kraja?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť