Piatok 26. 07. 2024 19:03:52 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Žilinská kapela Queenshow sa predstavila vo švajčiarskom Montreux: Hrať pre priaznivcov kapely Queen bola pre nás obrovská výzva (VIDEO)

Kapela hrajúca piesne skupiny Queen, kladúca dôraz na čo najlepšie prevedenie ich živých koncertov. Aj týmito slovami by sa dala charakterizovať žilinská kapela Queenshow, ktorú pozvali na jedno z najväčších podujatí venované Freddiemu Mercurymu – Freddie Celebration Days vo švajčiarskom Montreux. V našom rozhovore nám priblížili, ako vznikla kapela Queenshow, ako sa vo Švajčiarsku vôbec ocitli, aké piesne zvyčajne hrávajú, no načrtli aj jedno vianočné prekvapenie, ktoré určite ocenia práve fanúšikovia zo Žilinského kraja.

Juliana Krčulová|3. október 2023|18:02:13

Zdroj: Facebook/Queenshow - Live Queen Music

Súvisiaci článok
Talentovaný Michal Sedlák: „Dôležitejší je váš vnútorný pokoj a radosť z toho, čo robíte, ako názory ostatných.“
Čítajte viac >

Queenshow je hudobno-divadelná koncertatívna šou pozostávajúca z najväčších hitov skupiny Queen. Začínali ako žilinská kapela, ktorá účinkovala hlavne na školských akciách. Postupom času, ako im pribúdali vystúpenia súkromného - svadby, plesy - či verejného charakteru - koncerty, festivaly - vyrástli aj ich hudobné osobnosti. Dodnes sa ich pôsobenie rozrástlo na územie celého Slovenska.

Kapelu tvorí basgitarista Juraj Šimek, líder skupiny Ján Kukan, bubeník Martin Kukan, gitarista Lukáš Konštiak a klávesista Jakub Dostálek.

Ich úprimná autenticita, ktorú prinášajú zakaždým so sebou na pódium utvrdzuje nielen publikum, ale aj ich samotných, že to, čo robia, robia dobre. Žilinská kapela Queenshow je jediná tribute kapela na svete, ktorá na svojich vystúpeniach používa v takomto rozsahu rovnaké alebo dobové nástroje, ako používala na koncertoch skupina Queen.

To tento rok ocenili aj organizátori jedného z najväčších podujatí venované Freddiemu Mercurymu – Freddie Celebration Days vo švajčiarskom Montreux, kde žilinská kapela Queenshow vystúpila 1. septembra 2023.

V našom rozhovore nám priblížili, ako vznikla kapela Queenshow, ako sa vo Švajčiarsku vôbec ocitli, aké piesne zvyčajne hrávajú, no načrtli aj jedno vianočné prekvapenie, ktoré určite ocenia práve fanúšikovia zo Žilinského kraja.

VIAC sa dozviete v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
Peter Galamboš pred štartom ligy: Sme profesionáli, s tlakom sa musíme vysporiadať a postúpiť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť