Štvrtok 16. 05. 2024 12:33:15 | Meniny má Svetozár

Vrbický most v Liptovskom Mikuláši uzavreli približne na rok, úsek bude treba obchádzať

Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši od utorka približne na rok zatvorili. Zbúrajú ho a na jeho mieste postavia nový. TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. Úsek bude potrebné obchádzať.

TASR|3. október 2023|11:31:37

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši sa začína s opravou Vrbického mosta. Od budúceho týždňa bude uzatvorený
Čítajte viac >

„Obchádzková trasa povedie cez Poľnohospodársku ulicu a diaľničný privádzač. Dočasná autobusová zastávka je pred družstvom,“ dodala hovorkyňa.

Most v havarijnom stave rekonštruuje Žilinský samosprávny kraj. Stavbu odovzdali zhotoviteľovi v septembri, pôjde o kompletnú prestavbu. Nový most vybudujú na mieste pôvodného. Hovorkyňa ŽSK Eva Lacová vysvetlila, že stavebné práce nie je možné robiť v polovičných profiloch, keďže to priestorové riešenie súčasného mosta a technológia výstavby neumožňujú. Ako uviedla, stavba by mala byť dokončená v septembri budúceho roka. Bude to stáť viac ako dva milióny eur.

Zlý technický stav Vrbického mosta si v marci tohto roka vyžiadal dopravné obmedzenia, boli na ňom zúžené jazdné pruhy a znížená rýchlosť. Podľa mesta ide o frekventovanú spojnicu centra s časťami Iľanovo a Ploštín. Využívajú ho aj zamestnanci Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika pri ceste do práce a prechádza ním tiež mestská autobusová doprava.


Súvisiaci článok
Starý most ponad Váh v Liptovskom Mikuláši vymenia. Obyvatelia však musia rátať s obchádzkou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť