Nedeľa 19. 05. 2024 14:31:54 | Meniny má Gertrúda

V Liptovskom Mikuláši sa začína s opravou Vrbického mosta. Od budúceho týždňa bude uzatvorený

Mesto Liptovský Mikuláš informuje, že žilinská župa začína s rekonštrukciou Vrbického mosta.

Radka Kostánová|26. september 2023|16:33:08

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Dvaja opití vodiči v Ružomberku spôsobili dopravnú nehodu. Za volant si kvôli tomu dlho nesadnú
Čítajte viac >

Mesto Liptovský Mikuláš plánuje uzavrieť Vrbický most od pondelka 2. októbra.

„Vrbický most ide správca, ktorým je Žilinský samosprávny kraj, uzavrieť od pondelka 2. októbra. O začiatku dlho očakávaných rekonštrukčných prác informoval zástupcov nášho mesta riaditeľ liptovského závodu Správy ciest ŽSK Martin Lang. Úplná uzávera bude trvať približne desať až dvanásť mesiacov, počas ktorých cestári most aj s piliermi zbúrajú a postavia nový,“ informuje mesto Liptovský Mikuláš na Facebooku.

Ďalej správu doplnilo s tým, že prejazd ani prechod ponad Váh nebude v čase rekonštrukcie možný. Obchádzková trasa bude možná po Poľnohospodárskej ulici a cez dialničný privádzač. Rovnakou trasou budú vedené aj spoje mestskej autobusovej dopravy.

Prestupové miesto na Poľnohospodárskej:

„Uzávera najviac zasiahne obyvateľov Iľanova, Ploštína a Hlbokého. Tí, ktorí do mesta prichádzajú autobusmi, nájdu zmeny v cestovných poriadkoch na zastávkach autobusov. Odchody ranných spojov liniek 3 a 4, ktoré vychádzajú z týchto mestských častí o 7:15 hod., sa nemenia, zmena však nastane v prestupe - na Poľnohospodárskej ulici bude prestupové miesto, kde sa oba autobusy s číslami 3 a 4 stretnú o 7:21 hod.,“ priblížilo mesto.

Nezabudlo sa ani na žiakov, pretože školáci a ostatní cestujúci, ktorí pôjdu na Nábrežie, budú môcť na tomto mieste prestúpiť bezplatne na linku 4, ktorá ich zavezie na Nábrežie (Vrlíkova ulica). Autobus číslo 3 bude pokračovať už len na stanicu. Pre ranný návrat z Nábrežia do mestských častí bude možné využiť priame spojenie z Vrlíkovej ulice o 9:30 hod.

Popoludní z Nábrežia bez prestupu:

Mesto dodáva, že poobedné spoje obslúži linka 4 do oboch mestských častí, spoje o 13:35 hod. a 14:35 hod. pôjdu z Vrlíkovej po obchádzkovej trase priamo do Iľanova a Ploštína. Cestujúci už nebudú musieť prestupovať.

Avšak, žilinská župa stále rieši prepravu detí z Hlbokého:

„Pre deti z Iľanova a Ploštína plnohodnotne zabezpečilo dopravu do škôl mesto Liptovský Mikuláš. Prepravu detí z Hlbokého prisľúbila na stretnutí so zástupcami mesta zabezpečiť župa. Tá napriek tomu riešenie nakoniec nenašla, radniční preto požiadali župu, aby sa obrátila na Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Pokiaľ ani ten nezabezpečí deťom z Hlbokého dopravu do školy, školáci budú musieť chodiť na Nábrežie pešo cez diaľničný privádzač, iné pešie prepojenie neexistuje. Táto trasa má 2,5 kilometra a pre malé deti je najmä v zimnom období náročná,“ uzavrelo mesto.


Súvisiaci článok
V Ružomberku pokračujú v opravách ciest, na rade sú Hrabovská cesta a Klačno
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť