Sobota 27. 07. 2024 02:31:32 | Meniny má Božena

Žilinčania, pozor! Zajtra bude uzatvorená ulica pred mestským úradom

Žilinská samospráva pripomína občanom úplnú uzáveru ulice pred Mestským úradom v Žiline. Zdroj: Zuzana Holienčíková, hovorkyňa mesta Žilina

Tlačová správa|21. september 2023|12:31:04


Súvisiaci článok
Svetový deň bez áut sa v Žiline bude oslavovať aj bezplatnou MHD
Čítajte viac >

Žilinská samospráva pripomína občanom úplnú uzáveru ulice pred Mestským úradom v Žiline. Ide o Ulicu Vojtecha Spanyola v úseku od Ulice Republiky po Ulicu Veľká Okružná v piatok 22. septembra 2023. Ulica bude pre motorové vozidlá uzavretá v rámci kampane Európsky týždeň mobility a Medzinárodného dňa bez áut od 7:00 do 17:30 hodiny.

úplná uzávera pred mestským úradom.jpg

Mesto Žilina chce aj takýmto spôsobom poukázať na alternatívne spôsoby dopravy a obyvateľov motivovať k tomu, aby autá nechali doma a použili radšej bicykel či mestskú hromadnú dopravu. Tá bude počas celého piatka v Žiline zadarmo.

Obyvateľom a návštevníkom mesta zároveň pripomíname a pozývame ich na zaujímavý program, ktorý samospráva organizuje počas zajtrajšieho dňa. Od 8:00 ulicu pred mestským úradom zaplnia deti z materských a základných škôl, ktoré sa zapoja do športovo-vzdelávacích aktivít.

Európsky týždeň mobility 2023.jpg

Od 13:00 si budú môcť Žilinčania vyskúšať ďalšie športové aktivity, k dispozícii bude skákací hrad, simulátory nehodových situácií, dopravné ihrisko, tvorivé dielne, tanečné vystúpenia či vystúpenie kaskadéra. Deti sa môžu tešiť na Divadlo zo šuflíka. Poobedňajšiu atmosféru spríjemní Big Band Konzervatória v Žiline.

Európsky týždeň mobility v Žiline zavŕšime tradičnou veľkou jesennou cyklojazdou. Cyklisti vyštartujú spred mestského úradu o 17.30 hodine.


Súvisiaci článok
Počas posledného dňa Európskeho týždňa mobility jazdíte s BikeKIA hodinu zadarmo. Stačí využiť tento kód
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť