Sobota 18. 05. 2024 13:32:51 | Meniny má Viola

Peter Galamboš pred štartom ligy: Sme profesionáli, s tlakom sa musíme vysporiadať a postúpiť!

V piatok začína nový ročník Slovenskej hokejovej ligy. Vlci Žilina sa po štvrtýkrát v rade pokúsia o návrat do Extraligy. Celý klub robí všetko pre to, aby sa to podarilo. Ako dôkaz svedčí angažovanie hokejistu s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý do svorky prichádza z extraligových Michaloviec. V minulosti hrával aj v Košiciach, Liberci a Českých Budejoviciach. Je ním Peter Galamboš. Zdroj: Facebook / Vlci Žilina

Michal Filek|20. september 2023|12:00:00

Peter, v piatok to celé vypukne. Tešíte sa?

  • Samozrejme, že sa tešíme. V príprave o nič nejde, tam sa treba zohrať, vyskúšať si veci. Keď už o niečo ide, je to väčšia zábava.

Ako je tím pripravený? Nebude vám Damoklov meč nad hlavou v podobe nutnosti postupu zväzovať nohy?

  • Tím je dobre pripravený. Bola dobrá príprava, či tréningy, či zápasy, takže sme pripravení. Nemyslím si, že by nám to zväzovalo nohy. S tým sa musí profesionálny hokejista vysporiadať. Prišiel som sem s tým, že štvrtýkrát sa to musí podariť. Všetko je to o hlave, dobrom tíme a keď budeme všetci spolupracovať, tak aj ten tlak sa bude lepšie zvládať.

Ako sa zomlel váš prestup do Žiliny?

  • Mal som ponuky aj z extraligy. S Ferom Skladaným sme boli v kontakte aj cez leto, ešte v čase, keď Žilina mala šancu postúpiť cez play-off do extraligy. Nepodarilo sa to síce, ale zostali sme v kontakte a nakoniec mi prestup do Žiliny dával väčší zmysel, ako zostať v extralige. Je to dobrá príležitosť niečo dokázať, niečo vyhrať. Verím, že sa to podarí.

V Michalovciach ste zažili rozprávkovú sezónu. Ako si na ňu spomínate?

  • Rozprávka začala až v play-off, pretože v základnej časti som nedostával toľko priestoru. Naopak, v play-off som odohral veľké množstvo minút. Išli sme z predkola a dostali sme sa skoro až do finále, takže to bola jedna z mojich najlepších sezón.

Aký tím ste po príchode našli v Žiline?

  • Popravde, 90% chalanov som poznal z pôsobenia v extralige. Hrali sme, či už spolu, alebo proti sebe. Myslím, že máme skvelý tím. Výborných brankárov, aj útočníkov. Zapracovali sme aj na obrane.

Presvedčil Vás k príchodu aj skúsený tréner Bokroš? Ozaj, aký je to tréner?

  • Ja už som bol so Žilinou dohodnutý predtým, ako prišiel tréner Bokroš. Je to prísny a férový tréner.

Akým hokejom sa bude Žilina prezentovať?

  • Každý hovorí, že chce hrať moderný, útočný hokej. Dôležité ale je, aby sme hlavne vyhrávali.

Máte nejaký odkaz pre fanúšikov tesne pred začiatkom sezóny?

  • Pozeral som finále play-off a videl som, že Žilina dokáže zaplniť zimák. Ja verím, že by sme mohli naplniť zimák už aj počas základnej časti. Veľmi by nám to pomohlo. Budeme radi, keď bude chodiť ešte viac divákov, ako v minulých rokoch.

Súvisiaci článok
Vlci Žilina postupujú do semifinále JOJ Šport Slovenského pohára bez straty bodu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť