Pondelok 13. 05. 2024 05:40:53 | Meniny má Servác

Incident medzi medveďom a človekom pri Liptovských Revúcach bol bez zranení

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR prešetril okolnosti incidentu medveďa s obyvateľom obce Liptovské Revúce v okrese Ružomberok z tohto týždňa. Muž zranený nebol. TASR o tom v piatok informovala manažérka pre komunikáciu ŠOP Kristína Bocková. FOTO: Facebook/Jana Šimová

TASR|15. september 2023|18:41:07


Súvisiaci článok
Medveďa videli už aj v obciach Vavrišovo a Pribylina. Pohyboval sa pri bytovkách (VIDEO)
Čítajte viac >

K stretnutiu chovateľa hovädzieho dobytka s medveďom došlo v stredu 13. septembra v neskorých večerných hodinách na ceste nad obcou. ,,Pri mužovi zastavilo auto s poľovníkmi, ktorí sa vracali z lesa, chovateľ nastúpil do automobilu. Muž nebol zranený a nedošlo ani k fyzickému kontaktu medveďa s človekom. Poľovníci následne vystrelili niekoľko výstražných výstrelov s cieľom odohnať medveďa," opísala Bocková.

Zásahový tím v tomto roku podľa nej zatiaľ eviduje sedem prípadov útočiaceho medveďa na človeka, pri ktorých nedošlo k poraneniu alebo fyzickému kontaktu medveďa s človekom. Útokov s ublížením na zdraví eviduje tento rok deväť.

V prípade medveďa, ktorý sa vyskytuje v obci Liptovské Revúce, vyzýva aktuálne zásahový tím miestnych obyvateľov k zvýšenej opatrnosti. ,,V spolupráci s Políciou SR situáciu v okolí monitoruje a zisťuje možné príčiny priblíženia sa medveďa k obytnej zóne, ktoré sa v poslednom období niekoľkokrát zopakovalo. Zároveň zásahový tím za spolupráce Správy Národného parku Veľká Fatra zvažuje ďalší postup, vrátane možnej eliminácie tohto problémového medveďa," dodala Bocková.


Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji spozorovali ďalšiu medvedicu s troma mláďatami. Pohybovala sa neďaleko Sučian (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť