Štvrtok 19. 09. 2024 14:48:33 | Meniny má Konštantín

Dobrovoľníci z Útulku Žilina hľadajú Nelke nový domov u citlivej rodiny, ktorá s ňou bude mať pochopenie pre jej nepeknú minulosť

Nelka je takmer dvojročná sučka, ktorá aktuálne váži 6,4 kilogramu. Do Útulku Žilina sa dostala z „farmy“, kde bola spolu so svojou sestrou väčšinu dňa zatvorená v šope. Dobrovoľníci zo žilinského útulku jej preto hľadajú nový domov u citlivej rodiny, ktorá jej dopraje čas, priestor a bude mať s ňou pochopenie. Foto: Koláž SP21 / Útulok Žilina

Juliana Krčulová|14. september 2023|12:02:30


Súvisiaci článok
Rocky hľadá konečne ten správny domov, kde ocenia jeho temperament
Čítajte viac >

Takmer dvojročná Nelka sa z predchádzajúceho „domova“ dostala šťastnou náhodou. Utiekla aj so svojou sestrou, keď boli len na pár hodín pustené a neboli zatvorené v šope ako „strážne psy“.

„Zhodou náhod si ich všimla jedna slečna, ktorá oslovila príslušné občianske združenie, ktoré ich však z kapacitných dôvodov nevedelo prijať, a tak prišli k nám,“ priblížili nám dobrovoľníci z Útulku Žilina.

Nelka je podľa ich slov veľký bojko, obojok a vodítko nikdy predtým nepoznala.

„Prvé razy sa od strachu pocikala. Keď prvotnú nedôveru prekoná, tak si užíva mojkanie, je to jemnučká a krehká fenočka. Hľadáme jej preto citlivú rodinu, kde jej doprajú čas, priestor a majú pochopenie, že má za sebou nepeknú minulosť,“ doplnili. Nelka je čipovaná, sérovaná, ošetrená proti vonkajším a vnútorným parazitom a kastrovaná.

V prípade záujmu o adopciu Nelky, môže široká verejnosť osloviť Útulok Žilina od pondelka do soboty od 9:00 do 19:00 hodiny prostredníctvom telefónneho čísla +421 903 404 236.


Súvisiaci článok
Štvormesačná Ajsa hľadá nový domov u rodiny, ktorá ocení jej temperament a povahu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť