Piatok 26. 07. 2024 19:24:24 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V Martine sa uskutočnia štyri výnimočné večery. Prvý z nich budete mať možnosť zažiť už budúci týždeň

Druhý ročník projektu Dva národy – jeden Dom bude v niečom významný. Totižto, pozostáva zo štyroch komorných koncertných večerov, ktoré vás nadchnú a prebudia vo vás vášeň v oblasti umenia. Prvý z koncertov sa uskutoční už v utorok, 19. septembra v Martine. ILUSTRAČNÉ FOTO: SKD Martin

Radka Kostánová|15. september 2023|19:10:41


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Uvidíte Hviezdy napoludnie aj Zrodenie meča
Čítajte viac >

V divadelnom klube BREPT sa budúci týždeň uskutoční prvý koncert 2. ročníka projektu Dva národy – jeden Dom. Tento výnimočný projekt pozostáva zo štyroch komorných koncertných večerov. Práve tie sú venované významným kultúrnym medzníkom, pamiatkam či osobnostiam českej kultúry so vzťahom k mestu Martin, so vzťahom k Slovenskému komornému divadlu.

Prvý koncert sa uskutoční v utorok, 19. septembra 2023 o 18:30 hodine v divadelnom klube BREPT v Martine.

,,Prvý večer s názvom „Všetci Hollí“ bude venovaný nielen režisérovi a hercovi Martinovi Hollému st. Tento svojho času popredný režisér martinského divadla, je len jedným z členov významného umeleckého česko-slovenského rodinného klanu Hollých. Jeho otcom bol evanjelický farár a dramatik Jozef Hollý, sestrou významná čipkárka, výtvarníčka, folkloristka a divadelníčka Elena Holéczyová, synom významný filmový režisér Martin Hollý, synovcom vynikajúci herec Josef Abrhám, vnučkou filmová i divadelná scénická a kostýmová výtvarníčka Katarína Hollá. A takmer každý z nich pravidelne pracoval či pracuje na významných českých i slovenských umeleckých projektoch," informuje bližšie Monika Ondrušová zo Slovenského komorného divadla Martin.

327716707_5473987259372333_6015335809769359174_n.jpg


Súvisiaci článok
V obci Veľké Rovné sa tento týždeň uskutoční už 5. ročník Rovňanského vinobrania. Príďte sa zabaviť aj vy!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť