Utorok 17. 09. 2024 21:23:40 | Meniny má Olympia

Horskí záchranári zasahovali v Demänovskej doline, kolabovali dvaja turisti

Horskí záchranári zasahovali v sobotu pri dvoch kolapsoch v Demänovskej doline. Pomáhali 18-ročnému mladíkovi a 55-ročnej turistike. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke. FOTO: Horská záchranná služba

TASR|10. september 2023|08:00:10


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomohli 49-ročnej českej turistke, ktorá si pod Barancom poranila nohu
Čítajte viac >

Popoludní požiadali horskú záchrannú službu o pomoc pre 18-ročného slovenského mladíka, ktorý na Rotunde v Demänovskej doline pociťoval predkolapsový stav. Na pomoc mu odišli záchranári z Demänovskej doliny, ktorí pacienta vyšetrili a ošetrili. Po zlepšení zdravotného stavu, pacient pokračoval na vlastnú žiadosť samostatne na ďalšie vyšetrenia do nemocničného zariadenia.

Krátko po ukončení prvej záchrannej akcie požiadali o pomoc v Demänovskej doline pri kolapse na Bielej púti. Potrebovala ju 55-ročná slovenská turistka, ktorá po celodennej túre skolabovala v dôsledku dehydratácie organizmu.

„Záchranári pacientku vyšetrili a poskytli jej zdravotnú starostlivosť. Po zlepšení zdravotného stavu pacientka pokračovala na vlastnú žiadosť samostatne,“ doplnila horská záchranná služba.


Súvisiaci článok
Horská záchranná služba až do odvolania neodporúča prechod cez Tri kopy, sú tam uvoľnené skaly
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť