Streda 18. 09. 2024 22:08:12 | Meniny má Eugénia

Horská záchranná služba až do odvolania neodporúča prechod cez Tri kopy, sú tam uvoľnené skaly

Horská záchranná služba až do odvolania neodporúča prechod cez Tri kopy v Západných Tatrách. V exponovanom úseku chodníka zabezpečenom reťazami došlo k uvoľneniu skaly. Záchranári o tom informujú na svojom webe. FOTO: FACEBOOK Horská záchranná služba

TASR|8. september 2023|09:30:18


Súvisiaci článok
Horskí záchranári zasahovali pri dvoch úrazoch v Západných Tatrách
Čítajte viac >

Udalosť nahlásili turisti prechádzajúci turisticky značenou trasou cez Tri Kopy vo štvrtok v popoludňajších hodinách. Podľa Horskej záchrannej služby sa skala zachytila o kotvenie reťaze a ohrozovala bezpečnosť turistov. Na miesto letel vrtuľník ministerstva vnútra. Posádka na miesto dopravila dvoch horských záchranárov aj s materiálom potrebným na odstránenie skaly, ktorú po zabezpečení miesta uvoľnili.

hzs2.jpg

„Na mieste sa však nachádzajú aj ďalšie voľné skaly, pri ktorých hrozí uvoľnenie. Trasa cez Tri kopy je stále nebezpečná, keďže hrozí pád ďalších skál,“ priblížili z HZS.

hzs3.jpg

Počas zásahu požiadali horských záchranárov o pomoc dvaja českí turisti, ktorí sa nachádzali na Hrubej kope a z dôvodu vyčerpania neboli schopní zísť do údolia. Turistov letecky transportovali vrtuľníkom do ústia Žiarskej doliny, odkiaľ už pokračovali samostatne.

hzs4.jpg


Súvisiaci článok
Dvojicu českých horolezcov vyťahovali horskí záchranári z „Martinovky“. Žiadne zranenia, našťastie, neutrpeli
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť