Štvrtok 19. 09. 2024 05:15:00 | Meniny má Konštantín

Horskí záchranári zasahovali pri dvoch úrazoch v Západných Tatrách

V stredu, 6. septembra, bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc pre 21-ročnú českú turistku, ktorá si pri zostupe zo Smutného sedla na Ťatliakovu chatu poranila kolenný väz. O pomoc požiadal aj 58-ročný český turista, ktorý si na Adamculi v Roháčskej doline spôsobil poranenie stehna. FOTO: HZS

Radka Kostánová|7. september 2023|08:48:34


Súvisiaci článok
Dvojicu českých horolezcov vyťahovali horskí záchranári z „Martinovky“. Žiadne zranenia, našťastie, neutrpeli
Čítajte viac >

Horskí záchranári boli požiadaní v stredu, 6.septembra, o pomoc pre 21-ročnú českú turistku, ktorá si pri zostupe zo Smutného sedla na Ťatliakovu chatu poranila kolenný väz a o pomoc pre 58-ročného českého turistu, ktorý si na Adamculi v Roháčskej doline spôsobil poranenie stehna.

,,Zranenej turistke sa ešte podarilo pomaly zostúpiť na Ťatliakovu chatu, odkiaľ však pre zvyšujúce sa bolesti nebola schopná samostatne zostúpiť. Na pomoc jej vyrazili 2 záchranári HZS zo Zverovky, ktorí zranenú turistku vyšetrili, ošetrili a terénnym vozidlom HZS transportovali na dom HZS na Zverovku," doplnili záchranári.

Záchranári informovali o 58-ročnom turistovi, ktorý požiadal o pomoc, keď bola prvá záchranná akcia ukončená. ,,Horskí záchranári muža dosiahli na terénnom vozidle HZS. Následne bol zranený muž vyšetrený a ošetrený a terénnym vozidlom transportovaný na Zverovku," uzatvorili.

Záchranné akcie boli na Zverovke ukončené.


Súvisiaci článok
Cyklista zrazil päťročného chlapca. Polícia žiada verejnosť o pomoc
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť