Piatok 26. 07. 2024 22:37:08 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Do škôl v Dolnom Kubíne po prázdninách nastúpilo viac ako 3 000 detí

SOBOTA Do materských a základných škôl v Dolnom Kubíne po letných prázdninách nastúpilo viac ako 3 000 detí. Brány základných škôl prekročilo 262 žiakov prvých ročníkov. Do materských škôl prvýkrát zavítalo 200 škôlkarov. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta. FOTO: FACEBOOK Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

TASR|9. september 2023|17:59:06


Súvisiaci článok
Do prvých ročníkov stredných škôl v Žilinskom kraji nastúpilo takmer 5 000 žiakov
Čítajte viac >

V mestských školách a škôlkach zaznamenali oproti minulému roku mierny nárast počtu detí, spôsobil ho nástup ukrajinských detí. Povedal to vedúci odboru školstva na meste Michal Švento. Dodal, že tento rok neotvorila iba materská škola Záskalická, keďže o ňu prejavili záujem len rodičia štyroch detí. Tie prerozdelili do iných MŠ.

Najviac žiakov sa momentálne vzdeláva na základnej škole Janka Matúšku, celkom 738 žiakov. Za ňou nasleduje základná škola Martina Kukučína so 640 žiakmi. Trojicu uzatvára základná škola Petra Škrabáka so 429 žiakmi. V základnej škole s materskou školou Kňažia sa aktuálne učí 220 žiakov. Do neštátnych základných škôl a materských škôl v Dolnom Kubíne nastúpilo viac ako 560 detí.

Dolnokubínske mestské školy tento rok pokračujú v rozbehnutých projektoch a pripravujú aj novinky. „Zapojili sa do europrojektu, kde školy majú možnosť prijať asistentov učiteľov a iné pomáhajúce profesie pri vzdelávaní žiakov. Podobne aj v niektorých MŠ zamestnávajú asistentov učiteľa a vytvárajú podmienky na lepšie vzdelávanie detí,“ priblížil Švento.


Súvisiaci článok
Nový školský rok dnes začal aj v žilinskej nemocnici
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť