Pondelok 20. 05. 2024 05:20:21 | Meniny má Bernard

„Hojdačky v prírode sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať krásy Slovenska,“ hovorí tvorca aplikácie Slovakia Swing

Dvadsaťštyriročný Námestovčan, Alex Galčík, je tvorca unikátnej a originálnej aplikácie Slovakia Swing, ktorá nadšencom turistiky a prírodných krás uľahčuje hľadanie a objavovanie hojdačiek v prírode. V našom rozhovore nám priblížil, ako dlho aplikáciu vyvíjal, ozrejmil nám, prečo si zvolil práve content hojdačiek, a prezradil nám aj to, koľko hojdačiek nájdeme v Žilinskom kraji. Foto a video: Juliana Krčulová / SP21

Juliana Krčulová|29. august 2023|12:02:37


Súvisiaci článok
4 hojdačky v prírode v Žilinskom kraji, ktoré ponúkajú tie najkrajšie výhľady
Čítajte viac >

Alex Galčík, tvorca originálnej aplikácie Slovakia Swing, je dvadsaťštyriročný Námestovčan, ktorý popri svojom inžinierskom štúdiu v Bratislave vyvinul unikátnu aplikáciu, ktorá na Slovensku ešte nemá obdoby. Aplikácie Slovakia Swing uľahčuje nadšencom turistiky a prírodných krás hľadanie a objavovanie hojdačiek v prírode.

„Aplikácia Slovakia Swing je vlastne aplikáciou, za ktorou stojím ja, ale nebol to čisto môj nápad. Bol to nápad mojej sestry, ktorá si na začiatku, v roku 2021, vytvorila Instagramový profil Slovakia Swing, v ktorom prezdielávala tieto hojdačky v prírode rôznych užívateľov,“ vysvetlil v našom rozhovore tvorca aplikácie Slovakia Swing, Alex Galčík.

Collage Maker-28-Aug-2023-04-02-PM-9918.jpg Foto: Súkromný archív Alexa Galčíka

Ako vznikol nápad vytvoriť aplikáciu, ktorá zhromažďuje hojdačky v prírode, prečo si zvolil práve takýto content, koľko hojdačiek sa nachádza v Žilinskom kraji a ako aplikácia Slovakia Swing vlastne funguje, nám povedal v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
V Žiline pribudol ďalší pestrofarebný mural: „Radi by sme pokračovali aj na iných budovách, všetko však záleží od vôle a chuti ľudí,“ hovorí spoluautor nového muralu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť