Piatok 20. 09. 2024 04:10:52 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Stále nie je jasné, či nemocnica v Čadci dostane peniaze z plánu obnovy. Ministerstvo podalo trestné oznámenie

Nemocnica v Čadci mala dostať peniaze z plánu obnovy, hoci žiadosť podala po termíne. Štátna tajomníčka Dunajová Družkovská podala preto trestné oznámenie. Keďže ide o eurofondy, prípad polícia odstúpila Európskej prokuratúre. FOTO: Kysucká nemocnica v Čadci

Michal Filek|25. august 2023|16:06:31


Súvisiaci článok
Európska prokuratúra vedie trestné stíhanie kvôli peniazom pre nemocnice. Problémových je aj 7 miliónov pre Čadcu
Čítajte viac >

Čadčianska nemocnica bola medzi ôsmymi na Slovensku, ktoré uspeli so svojimi žiadosťami o pridelenie peňazí z plánu obnovu. Za sedem miliónov eur mali opraviť interný pavilón. Na víťazný zoznam sa dostala aj napriek tomu, že žiadosť podala po termíne.

Portál aktuality.sk informuje, že vtedajšia štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družskovská podala v tejto súvislosti trestné oznámenie. Neskôr z funkcie odstúpila.

Slovenská polícia prípad odstúpila na Európsku prokuratúru.

Na otázku aktuality.sk, v akom štádiu je vyšetrovanie a či nemocnica peniaze dostane, ministerstvo neodpovedalo. Vec je vraj v štádiu riešenia a kvôli prebiehajúcim úkonom nebudú informovať.

Výzvu v hodnote 200 miliónov eur vyhlásilo ministerstvo ešte za ministra Lengvarského. Aktuality.sk píšu, že v nej uspeli nemocnice v Poprade, Levoči, Spišskej Novej Vsi, Bardejove, Skalici, vo Zvolene a v Bojniciach. Prípad ôsmej, čadčianskej nemocnice, zostal otvorený.


Súvisiaci článok
Neurológ v čadčianskej nemocnici slúžil opitý. Súd mu uložil pokutu a zakázal pracovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť