Štvrtok 04. 07. 2024 08:47:48 | Meniny má Prokop

Pomáhať seniorom môže každý. Centrá sociálnych služieb hľadajú dobrovoľníkov

Podpornú kampaň na získanie dobrovoľníkov spúšťa Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny. Obáva sa prichádzajúcej vlny nákazlivého variantu omikron. FOTO: MPSVaR SR

D U|25. január 2022|13:43:44

Situácia v zariadeniach sociálnych služieb je momentálne stabilizovaná a počet tých, ktoré zasiahol Covid-19, výrazne klesá. Pred prichádzajúcou vlnou omikronu však chcú byť o krok vpred a pripravení na prípadné zhoršenie situácie.

Do centier sociálnych služieb hľadajú ľudí, pre ktorých je pomoc iným samozrejmosťou aj poslaním. „Na ministerstve práce sme pripravili presné postupy a usmernenia, ako testovať či ako chrániť jednotlivcov a ich okolie pred nákazou variantu Omicron. Sme pripravení aj po technickej stránke,“ uviedlo na sociálnej sieti Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Zamestnanci zariadení sociálnych služieb už niekoľko mesiacov svoju ľudskosť a mimoriadnu pracovnú obetavosť dokazujú. Tlak na nich je veľký a každá pomoc vítaná. V rámci dobrovoľníckych aktivít prebieha v Žilinskom kraji aj Rok dobrovoľníctva, ktorý vedie Sekcia pre mládež ŽSK.

Prihlásiť sa môžete cez formulár.

Ďalšie informácie aj na stránke MPSVR SR


Súvisiaci článok
Ružomberok získal finančný príspevok na opatrovateľskú službu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť