Štvrtok 19. 09. 2024 15:11:29 | Meniny má Konštantín

Kamióny medzi Oravou a Kysucami jazdia napriek hrozbe pokuty. Oplatí sa im to. Obyvatelia sú zúfalí

Medzi Lokcou na Orave a Krásnom nad Kysucou vedie cesta, na ktorej majú zákaz prechádzania kamióny nad 12 metrov. Napriek tomu po nej jazdia. Oplatí sa im to vraj aj napriek pokute. Obchádzka cez Žilinu totiž znamená predĺženie cesty o 150 km. Starostom a obyvateľom sa to nepáči. Naopak, dopravcovia žiadajú prehodnotenie zákazu. Zatiaľ nepochodili. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|11. august 2023|08:04:57

Informáciu priniesol spravodajský web RTVS spravy.rtv.sk.

Pre ten poskytla stanovisko žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. „V prvom polroku tohto roku bolo v uvedenom úseku celkom vykonaných 285 kontrol nákladných motorových vozidiel, pričom bolo porušených 232 pravidiel cestnej premávky,“ povedala.

Aj napriek hroziacej pokute sa to dopravcom oplatí. Obchádzka cez Žilinu, popod Strečno a Dolný Kubín totiž meria 150 km.

Preto žiadajú zákaz zrušiť. Tvrdia totiž že kamionisti náročnú cestu zvládnu.

Iný názor majú starostovia dotknutých obcí. Napríklad Božena Poliačková z Klubiny tvrdí, že na niektorých úsekoch je vozovka taká úzka, že sa na nej dva kamióny neobídu.

Na prejazd kamiónov sa sťažujú aj občania. V Oravskej Lesnej, napríklad, popri ceste nie je chodník. Starosta Marek Majdoš pre RTVS povedal, že na vybudovanie 10-kilometrového chodníka nemá obec peniaze.

Autodopravcovia žiadajú zákaz zrušiť. Slovenská správa ciest si však dala vypracovať znalecký posudok, z ktorého vyplýva, že cesta pre kamióny nie je vhodná.


Súvisiaci článok
Odvezte sa v piatok za legendárnymi rušňami Bobinami do Olomouca, pri príležitosti 70. výročia začiatku ich výroby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť