Utorok 17. 09. 2024 00:26:12 | Meniny má Olympia

Považské múzeum vás pozýva na februárové výstavy

Považské múzeum vás vo februári pozýva do areálu Budatínskeho hradu, kde sú pre všetkých návštevníkov okrem stálych expozícii Budatínsky hrad, Kaplnka budatínskeho hradu a Drotársky pavilón pripravené aj výstavy. FOTO: PMZA

Erika Filekova|24. január 2022|12:21:47

Od 1. februára do 27. apríla bude otvorená výstava: Keď dláto vykúzli zlato.

„Výstava je ukážkou celoživotnej tvorby žilinského rezbára Miroslava Ďuratného, ktorý sa rezbárstvu venoval takmer 40 rokov. Ako invalidný dôchodca si vyrezávaním krátil čas a veľké množstvo drevených plastík a reliéfov je dôkazom toho, že táto práca ho naozaj bavila. V každom kuse dreva videl niečo zaujímavé, čo ho inšpirovalo k tvorbe,“ informovala Magdaléna Lacková z Považského múzea.

Keď dláto vykúzli zlato.jpg

Do 29. júna je možné navštíviť aj výstavu: Hľa, Baránok..., ktorá má duchovný charakter a je pripomienkou života a skutkov Ježiša Krista.

„Táto autorská výstava predstavuje výber z dvadsaťpätročného tvorivého úsilia originálnej žilinskej výtvarníčky Ing. arch. Márie Krajčovej. Prezentuje nevšedné výtvarné diela zhotovené z drôtu tradičnými remeselnými postupmi. Jej názov je parafrázou zvolania, ktorým ho Ján Krstiteľ predstavil svetu ako Mesiáša,“ doplnila Lacková.

Hľa Baránok.jpg

Obe výstavy nájdete v priestoroch Drotárskeho pavilónu.

Otváracie hodiny: Utorok – Nedeľa od 9.00 do 16.00 h. (posledný vstup), dezinfekčná prestávka: od 12.00 do 12.30 h.


Súvisiaci článok
Cestujte a zažite Annu Kareninu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť