Pondelok 13. 05. 2024 18:50:24 | Meniny má Servác

Medveďa, ktorý zaútočil na 20-ročného muža v obci Háj, zatiaľ nenašli. V okolí nainštalovali senzory pohybu

Zviera je pravdepodobne zranené a pre ľudí nebezpečné. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|10. júl 2023|14:30:19


Súvisiaci článok
AKTUALITA: Medveď na miestnej farme v Háji napadol 20-ročného muža
Čítajte viac >

Medveď hnedý zaútočil na 20-ročného muža na miestnej farme v obci Háj, v okrese Turčianske Teplice, v piatok 7. júla. Dohrýzol mu obe ruky a jeho zranenia si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Na miesto obratom dorazil aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý po zranenej šelme pátral, no, žiaľ, bezúspešne. TASR o tom v piatok informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR, Tomáš Ferenčák.

„V tejto chvíli je najdôležitejšie, že mladý muž je mimo ohrozenia. Štátna ochrana prírody robí maximum, aby problémového medveďa vypátrala,“ zdôraznil v piatok 7. júla minister Milan Chrenko pre TASR.

Minister sa minulý týždeň spojil aj s rodinou poraneného mladého muža, vyjadril ľútosť nad celou situáciou a uistil ich o maximálnom nasadení ochranárov pri hľadaní problémového jedinca.

„Otec poškodeného ministrovi uviedol, že sedem rokov boli ignorované jeho žiadosti o náhrady škôd spôsobené medveďom na hospodárskych zvieratách,“ uviedol pre TASR Ferenčák.

Zásahovému tímu pre medveďa hnedého sa podľa informácií tvnoviny.sk doposiaľ zviera nepodarilo nájsť, a tak ukončili fyzické pátranie. V okolí však nainštalovali senzory monitorujúce pohyb medveďa a v prípade zachytenia signálu sa na miesto vrátia.

Dohryzeného farmára po útoku ošetrili v nemocnici, pre premokajúce rany skolaboval. Keď na miesto prišli policajti aj so samopalmi, medveď sa tam už nenachádzal, informujú tvnoviny.sk.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali zranenej cyklistke. Hlavu jej zachránila prilba
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť