Nedeľa 12. 05. 2024 23:08:44 | Meniny má Pankrác

AKTUALITA: Medveď na miestnej farme v Háji napadol 20-ročného muža

Medveď hnedý zaútočil na 20-ročného muža na miestnej farme v obci Háj v okrese Turčianske Teplice. Dohrýzol mu obe ruky, jeho zranenia si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Na miesto obratom dorazil Zásahový tím pre medveďa hnedého. Aktuálne po jedincovi pátrajú, po jeho nájdení ho usmrtia. TASR o tom v piatok informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák. Foto: ilustračné / Freepik.com

TASR|7. júl 2023|10:52:44

„V tejto chvíli je najdôležitejšie, že mladý muž je mimo ohrozenia. Štátna ochrana prírody robí maximum, aby problémového medveďa vypátrala,“ zdôraznil minister Milan Chrenko.

Minister sa spojil s rodinou poraneného mladého muža, vyjadril ľútosť nad celou situáciou a uistil ich o maximálnom nasadení ochranárov pri hľadaní problémového jedinca.

„Otec poškodeného ministrovi uviedol, že sedem rokov boli ignorované jeho žiadosti o náhrady škôd spôsobené medveďom na hospodárskych zvieratách,“ uviedol Ferenčák.

Chrenko podľa neho inicioval preverenie postupu príslušného okresného úradu v danej veci, keďže v prípade škôd spôsobených chráneným živočíchom náleží adekvátna kompenzácia.

Na pohyb jedincov medveďa hnedého v intraviláne a extraviláne upozornila v piatok i obec Háj na svojej webovej stránke. Obyvateľov vyzvala na obozretnosť.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda v obci Raková si vyžiadala život 55-ročnej ženy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť