Štvrtok 19. 09. 2024 14:55:51 | Meniny má Konštantín

Horskí záchranári pátrali po paraglajdistovi v oblasti Šútova

Podľa očitého svedka mal včera 20. júna vo večerných hodinách niekde nad obcou Šútovo spadnúť paraglajdista. Ďalší paraglajdisti k nemu podľa slov horských záchranárov smerovali, ale to už svedok, ktorý popísal udalosť, nevedel spresniť. Foto: Horská záchranná služba

Juliana Krčulová|21. jún 2023|20:00:01


Súvisiaci článok
Na stavbe obchvatu Tvrdošína začínajú s odstreľovaním horniny
Čítajte viac >

Horskí záchranári boli včera 20. júna vo večerných hodinách požiadaní Políciou Slovenskej republiky o pomoc pri pátraní. Ako uviedli na svojom oficiálnom webe, niekde nad obcou Šútovo mal podľa očitého svedka spadnúť paraglajdista.

„Ďalší paraglajdisti k nemu pravdepodobne smerovali, ale to už svedok, ktorý popísal udalosť, nevedel spresniť. Dvaja horskí profesionáli spolu so štyrmi dobrovoľnými zmluvnými záchranármi HZS na žiadosť polície danú oblasť prepátrali aj s použitím dronu s termovíziou, ale na mieste nikoho nenašli,“ uviedli horskí záchranári.

Obrazok-WhatsApp-06-21-o-09.05.14.jpg

Ďalej priblížili, že príslušníci Policajného zboru rovnako prekontrolovali aplikáciu, používanú paraglajdistami, so záznamami letov, v ktorej nenašli žiaden záznam k danému času a lokalite, aby si mohli overiť, že je všetko v poriadku.

„Zároveň povolali do pátracej akcie aj Dobrovoľný hasičský zbor z obce Sučany, ktorého členovia prešli zvážnice v oblasti Šútova, avšak rovnako bezvýsledne. Pátracia akcia bola v neskorých nočných hodinách ukončená,“ uzavreli horskí záchranári.

Obrazok-WhatsApp-2023-06-21-o-09.05.13.jpg


Súvisiaci článok
Žilinskí policajti upozorňujú na mimoriadnu uzávierku úseku D3 - tunely Svrčinovec a Poľana
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť