Piatok 06. 09. 2024 09:13:30 | Meniny má Alica

Leto je plné zdravotných nástrah. Na všetky neduhy je dobré byť pripravený

Leto je obdobím, kedy všetci trochu zvolníme, menej nás trápia choroby, prechladnutia, pochmúrne nálady, no na druhej strane sme viac ľahkovážni a vtedy nás môžu postretnúť rôzne nástrahy. Aj keď je ideálne ťažkostiam predísť, na všetky neduhy je dobré byť pripravený. O čom je reč a ako sa chrániť? Čítajte ďalej.

Inzercia |20. jún 2023|13:12:10

Tráviace ťažkosti

Už asi každý z nás zažil pocit extrémnej plnosti z prejedenia po opekačke, či dobrej párty. Môže sa pridružiť nafukovanie, tiež rôzne črevné virózy na dovolenkách, kde často upustíme uzdu chutiam a doprajeme si viac, než sme schopní stráviť. Telo sa s tým môže popasovať po svojom, no je dobré vedieť si pomôcť. Ako?

Ľahnite alebo sadnite si tak, aby ste netlačili na brucho a pomaly sa nadychujte a vydychujte, pričom sa stále viac a viac uvolňujte. Spriechodníte tak tráviaci trakt pre spracovanie potravy. Následne si urobte aspoň krátku prechádzku, čím podporíte črevnú peristaltiku.

Samozrejme pomoc existuje aj v bylinnej ríši.

Z našich prírodných preparátov určite odporúčame mať poruke Digestiv. 1 až 2 kapsuly po ťažšom jedle napomôžu produkcii enzýmov, žlče a kvalitnejšiemu mikrobiómu. Tým sa zlepší trávenie, vyprázdňovanie a tiež sa odstráni prípadné pálenie záhy.

obrázok 2.jpg

Ak už máte podráždený žalúdok, zvracali ste alebo vás prehnalo, doplňte Digestiv o Dračiu krv. Má skvelé sťahujúce účinky, ukľudňuje sliznice od ústnej dutiny až po konečník a aj pri menších podráždeniach, zápaloch, či hnačkách vie veľmi rýchlo stav zmierniť a postupne úplne stabilizovať.

Prechladnutia, zápaly močových ciest

Pobyt v chladnej vode na výlete, či dovolenke a s tým súvisiace mokré plavky často najmä u žien spôsobujú podráždenia, či zápal močových ciest, u detí zas drobné prechladnutia.

Zároveň po dobrej zmrzline alebo osviežujúcom nápoji nám môže zachladnúť hrdlo, čo býva spojené aj s podráždením mandlí, či priedušnice.

Čo robiť v tomto prípade? Chlad - voda, nápoje, zmrzliny musia byť okamžite tabu.

Nohy a najmä kríže držte v suchom teple, ideálne pomocou nahrievacích vankúšov, či termoforu. Doprajte telu kľud, teplo a oddych. Zvnútra sa zohrievajte pitím teplého bylinného čaju s obsahom bazy, lipy, kapucínky, prasličky alebo echinacey.

Na akútne prechladnutia a tiež zápal močových ciest účinne pomôže tinktúra z pupeňov Kapucínka. Ide o prírodné antibiotikum s výraznými protizápalovými účinkami.

obrázok 3.jpg

Ak sú spomínané problémy pálčivejšie, určite majte poruke aj kapsuly Ochranca. Ako názov napovedá, zloženie chráni a posilňuje náš obranný mechanizmus - imunitu. Nebojte sa dávkovanie oproti návodu mierne zvýšiť.

Drobné úrazy - škrabance, rezné ranky, popáleniny

V lete je riziko výskytu takýchto drobných nehôd vyššie. Zdržiavame sa viac v prírode, na záhrade alebo chate, manuálne pracujeme. Pokiaľ je úraz malý, pomerne ľahký, vieme si s ním poradiť aj sami.

V prírode stačí odtrhnúť list skorocelu, mierne ho pošúchať medzi prstami, priložiť na ranu a nechať pôsobiť niekoľko minút. Skorocel rýchlo ošetrí rezné a krvácajúce rany, lebo ako názov prezrádza, má veľkú silu zocelovať.

Ak ste doma, ranu určite umyte, vysušte a ošetrite Dračou krvou. Jej sila dokáže ranu, odreninu alebo popáleninu v priebehu pár sekúnd zmierniť.

Aplikujte ju priamo na postihnuté miesto. Behom pár sekúnd živica zaschne a vytvorí ochrannú vrstvu, čím vzniknú vhodné podmienky pre regeneráciu poranenej pokožky bez rizika infekcie a ďalšieho odierania.

Nápomocná je aj v prípade štípancov, či uhryznutia zvermi. Jej dračia sila je výrazná a preto by nemala chýbať v žiadnej domácej alebo cestovateľskej lekárničke.

Leto a naši najmenší

Drobné prechladnutia, tráviace ťažkosti ale aj úrazy sa nevyhýbajú ani našim ratolestiam.

V takomto prípade zabezpečte kvalitný pitný režim - od nás môžete zvoliť Serafínkov čajík, doprajte svojmu dieťatku kľud a oddych, nech má telo priestor na regeneráciu.

obrázok 4.jpg

Taktiež odľahčite stravu - vyraďte cukry, mliečne výrobky a obmedzte lepok.

V prípade detí už od 1. roka môžete pri prechladnutí a podobných ťažkostiach siahnuť po Serafínkovom detskom sirupe. Pôsobí na akútne formy, ale aj v prípade opakovaných ťažkostí.

Na vonkajšiu aplikáciu rovnako pokojne použite Dračiu krv.

Teraz, keď už viete, ako rýchlo zasiahnuť a ako si pomôcť v prípade zdravotných ťažkostí, môžete sa s radosťou vybrať na dovolenku či výlet, na chatu alebo len tak do záhrady a užívať si letné radovánky naplno.

obrázok 5.jpg

Nezabúdajte, že jednoduchšie je problémom predchádzať, než ich hasiť. Preto ani v lete nezanedbávajte prevenciu.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako dbať o svoje zdravie, navštívte našu webovú stránku www.serafinbyliny.sk, kde nájdete množstvo článkov a zaujímavých informácií.

Ak netušíte ako svoje zdravie podporiť, či aké prírodné preparáty zvoliť alebo skombinovať medzi sebou, obráťte sa na nás online alebo telefonicky. Naše poradkyne vám ochotne zodpovedajú vaše otázky.

Všetky spomínané produkty môžete zakúpiť v našej firemnej predajni v Žiline na J.M.Geromettu 1 alebo v partnerských predajniach.

obrázok 6.jpg

Za celý tím Serafinu vám prajem krásne slnečné dni, naplnené najmä radosťou, dobrou náladou, množstvom zážitkov, smiechu a predovšetkým pevným zdravím. Jana Hluchá, Iridologička a odborná poradkyňa.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Serafin.


Súvisiaci článok
Jar sa spája s čistotou a novou energiou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť