Piatok 26. 07. 2024 23:09:44 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Žilinskí enviropolicajti chytili na Oravskej priehrade pytliaka z Poľska

Enviropolicajti zo žilinského oddelenia odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality v spolupráci so Slovenským rybárskym zväzom vykonali v stredu 14. a vo štvrtok 15. júna spoločnú preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na odhaľovanie environmentálnej kriminality na vodnej nádrži Orava v okrese Námestovo. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|16. jún 2023|12:15:03


Súvisiaci článok
Zomrel veliteľ žilinskej pohotovostnej motorizovanej jednotky Martin Slávik
Čítajte viac >

V prvý deň kontroly, v stredu 14. júna, policajti vo večerných hodinách zadržali občana Poľskej republiky, ktorý neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že lovil ryby bez povolenia a dokonca lovil ryby vo vyhlásenej chránenej rybej oblasti, kde je lov vymedzených druhov rýb možný len na základe súhlasu Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, ktorý však táto osoba nemala. Médiá o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru, Denisa Bárdyová.

„Na základe zistených skutočností vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Žilina obvinil 39-ročného Poliaka z trestného činu pytliactvo a vyšetrovanie ukončil návrhom na podanie obžaloby,“ priblížila Bárdyová.

foto_pytliactvo okr. Námestovo_16062023.png Foto: Prezídium Policajného zboru

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že lov rýb je možné vykonávať len v zmysle príslušných právnych predpisov platných na území Slovenskej republiky.

„Akýkoľvek lov rýb bez povolenia, alebo lov rýb v čase ich ochrany, zakázaným spôsobom, ich ukrytie, prechovávanie, alebo na seba alebo na iného prevedenie rýb neoprávnene ulovených alebo nájdených je trestným činom pytliactva podľa § 310 Trestného zákona. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie trest odňatia slobody od šesť mesiacov až do 10 rokov v závislosti od rozsahu zisteného protiprávneho konania alebo iných okolností uvedených v Trestnom zákone,“ informovala hovorkyňa.


Súvisiaci článok
44-ročný muž si privyrábal pestovaním marihuany. Pri prehliadke vydal aj vysokú finančnú hotovosť (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť