Streda 01. 05. 2024 17:06:15

Igor Janckulík: „Detskú pohotovosť idú zrušiť aj v Ružomberku! Rozhoduje sa o nás bez nás!“

Poslanec Žilinského samosprávneho kraja a jeho bývalý podpredseda, Igor Janckulík, na sociálnej sieti Facebook informoval o plánovanom zrušení detskej pohotovosti aj v meste Ružomberok. Podľa jeho slov sa ministerstvo zdravotníctva po dohode s vedením VÚC Žilina, avšak bez vedomia poslancov, rozhodlo, že choré deti z okresu Ružomberok budú chodiť na pohotovosť do nemocnice v Dolnom Kubíne. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|12. jún 2023|10:00:14


Súvisiaci článok
Janckulík so starostami dnes spustili petíciu za zachovanie detskej pohotovosti v Námestove. Pozrite sa, kde a ako ju môžete podpísať!
Čítajte viac >

Poslanec Žilinského samosprávneho kraja a jeho bývalý podpredseda, Igor Janckulík, na sociálnej sieti Facebook informoval o plánovanom zrušení detskej pohotovosti aj v meste Ružomberok.

„Ministerstvo zdravotníctva po dohode s vedením VÚC Žilina (bez vedomia poslancov) rozhodlo, že choré deti z okresu Ružomberok budú chodiť na pohotovosť do nemocnice v Dolnom Kubíne. Detské oddelenie v nemocnici v Dolnom Kubíne bude kolabovať, lebo nebude zvládať nápor pacientov z okresov Dolný Kubín, Ružomberok a časti Námestova,“ uviedol vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Rodičia by sa tak podľa jeho slov mali pripraviť na dlhé hodiny, ktoré si budú musieť so svojimi chorými deťmi prečkať.


Súvisiaci článok
Janckulík: „Hrozí zrušenie detskej pohotovosti pre okres Námestovo. Budeme to musieť zastaviť my!“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť