Utorok 23. 04. 2024 15:01:33 | Meniny má Vojtech

Žilinské kúpalisko sa pripravuje na sezónu, verejnosť privíta v druhej polovici júna

Kúpalisko v Žiline sa v tomto období intenzívne pripravuje na letnú sezónu. Ak to počasie dovolí, vonkajší areál s letnými bazénmi bude pre verejnosť otvorený od soboty 17. júna. TEXT A FOTO: Zuzana Holienčíková, hovorkyňa mesta

Tlačová správa|6. jún 2023|12:30:10


Súvisiaci článok
Kúpaliská v Žilinskom kraji sa pripravujú na novú sezónu. Ceny vstupného sa však zvýšia
Čítajte viac >

Kompletné čistenie chodníkov a vonkajších bazénov, oprava detského ihriska, kosenie aj výmena podlahy v okolí detského bazéna. Na žilinskom kúpalisku dokončujú práce, po ktorých bude areál pripravený na otvorenie. Aktuálne sa podľa vedenia plavárne napúšťa vonkajší plavecký bazén.

„Počasie je v tomto období pomerne premenlivé, preto verím, že návštevníci si budú môcť otvorenie letnej sezóny vychutnať v naplánovanom termíne. Pre verejnosť bude k dispozícii neplavecký bazén s tobogánom, detský bazén a plavecký bazén. Kúpalisko bude otvorené denne od 9.00 do 20.00 hod.,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Areál ponúkne tradične priestor aj pre občerstvenie a športové aktivity. Pre Žilinčanov a návštevníkov mesta bude k dispozícii viacero bufetov, detské a volejbalové ihrisko, bedminton, futbal, trampolína a basketbalový kôš.

Mestská krytá plaváreň v Žiline pripravila tento rok pre verejnosť novinku. Je ňou nový prednostný vstup do areálu letného kúpaliska pre členov Abonent klubu. Zákazníci s vlastným čipovým náramkom budú môcť bež čakania vstúpiť do areálu cez turniketový systém.

Cenník vstupov sa tento rok mení iba mierne. Zvýšenie cien o 15 percent, ku ktorému plaváreň pristúpila z dôvodu nárastu prevádzkových nákladov, sa týka celodenných vstupov a Abonent klubu. Cena základného celodenného vstupu je 8 eur (pondelok-piatok). Seniori nad 70 rokov zaplatia za celodenný vstup 1,50 eur.

Plaváreň na začiatku roka vytvorila kategóriu Senior Abonent klub pre osoby nad 70 rokov. Za ročný poplatok 15 eur + 5 eur za čipový náramok majú počas letnej sezóny zadarmo celodenné vstupy a mimo letnej sezóny 135-minútové vstupy. Výhodou je, že s vlastným čipovým náramkom títo návštevníci nemusia čakať v rade.

Žilinské kúpalisko počas vlaňajšej letnej sezóny privítalo približne 50-tisíc návštevníkov. Návštevnosť bola ovplyvnená najmä počasím, ktoré bolo v druhej polovici leta prevažne zamračené a daždivé. Dátum otvorenia kúpaliska bude zverejnený aj na webovej stránke sportzilina.sk.

cenník 2023.jpg


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Mestská krytá plaváreň v Žiline (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť