Piatok 29. 03. 2024 03:37:59 | Meniny má Miroslav

Ako v InterContinentáli! V oravskej pôrodnici sa mamičky stravujú formou švédskych stolov

Pôrod v nemocnici v Trstenej na Orave musí byť pre mamičky radosť. Ako prví na Slovensku totiž pre ne zaviedli stravovanie formou švédskych stolov. A mamičky, prvý deň ráno, neverili vlastným očiam. V jedálni ich čakal pestrý výber všakovakých jedál a tiež chladnička plná mliečnych výrobkov. FOTO: NsP Trstená

Michal Filek|1. jún 2023|15:54:15


Súvisiaci článok
Nemocnicu v Trstenej budú brániť. Ak ich Lengvarský nepoteší, tak hladovka pred ministerstvom môže byť hromadná
Čítajte viac >

„Týmto krokom chceme prispieť k správnej nutričnej výžive dojčiacej matky a jej dieťatka,“ napísala nemocnica na svojom Facebooku.

Riaditeľ Marián Tholt pre TV JOJ s radosťou hlásil, že mamičky, v momente ako ráno zbadali takto perfektne pripravenú jedáleň, mali až slzy na krajíčku.

Čakali na ne totiž káva, čaj, müsli, ale aj šunka, syry a k dispozícii boli aj pudingy či misa so zeleninou.

Staničná sestra Michaela Borovková prezradila, že pri výbere jedál vychádzali z toho, čo ženám najviac chutí. Neosvedčili sa im totiž salámy, ale práve müsli a ovsené vločky.

Z chladničky si môžu mamičky zobnúť čučoriedky, ktoré pomáhajú pri tvorbe červených krviniek. Celý deň majú prístup k mliečnym výrobkom. Okrem toho, samozrejme, dostávajú aj teplé obedy a večere.

Nemocnica to finančne zvláda. „Nemocnica hospodári veľmi dobre. Sme v zisku a môžeme si to dovoliť. Je tam minimálny rozdiel medzi stravou, čo sme dávali, a touto formou. Toto nemocnicu nepoloží," potvrdil v reportáži TV JOJ Tholt.


Súvisiaci článok
Petíciu za nepreradenie nemocnice v Trstenej medzi komunitné podpísalo už takmer 17-tisíc ľudí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť