„Týmto krokom chceme prispieť k správnej nutričnej výžive dojčiacej matky a jej dieťatka,“ napísala nemocnica na svojom Facebooku.
Riaditeľ Marián Tholt pre TV JOJ s radosťou hlásil, že mamičky, v momente ako ráno zbadali takto perfektne pripravenú jedáleň, mali až slzy na krajíčku.
Čakali na ne totiž káva, čaj, müsli, ale aj šunka, syry a k dispozícii boli aj pudingy či misa so zeleninou.
Staničná sestra Michaela Borovková prezradila, že pri výbere jedál vychádzali z toho, čo ženám najviac chutí. Neosvedčili sa im totiž salámy, ale práve müsli a ovsené vločky.
Z chladničky si môžu mamičky zobnúť čučoriedky, ktoré pomáhajú pri tvorbe červených krviniek. Celý deň majú prístup k mliečnym výrobkom. Okrem toho, samozrejme, dostávajú aj teplé obedy a večere.
Nemocnica to finančne zvláda. „Nemocnica hospodári veľmi dobre. Sme v zisku a môžeme si to dovoliť. Je tam minimálny rozdiel medzi stravou, čo sme dávali, a touto formou. Toto nemocnicu nepoloží," potvrdil v reportáži TV JOJ Tholt.
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť