Sobota 20. 04. 2024 05:31:34 | Meniny má Marcel

Detská nedeľa v Múzeu slovenskej dediny SNM ponúkne hry i zábavu

Deň plný hier a zábavy ponúknu v nedeľu (28. 5.) návštevníkom Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Detská nedeľa. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská. FOTO: Facebook/Múzeum slovenskej dediny

TASR|25. máj 2023|16:50:13

Doplnila, že hlavný program pripravili deti deťom. „Na podujatí vystúpia detské folklórne súbory Cipovička z Centra voľného času v Žiline, Malý Lysec z Belej-Dulíc a Žabka zo Žabokriek. Ich spoločné vystúpenie bude spojené so školou ľudového tanca pre najmenších. Príbeh Ako išlo vajce na vandrovku? rozpovie Divadlo Ofina z Ružomberka," uviedla Kiripolská.

Pre najmenších návštevníkov bude podľa nej pripravené putovanie rozprávkovým lesom pod vedením študentov Súkromnej spojenej školy z Martina. „Tradičné účesy budú dievčatám česať študentky Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Martina. Ako sa sedelo v starých školských laviciach či písalo na tabuľky, budú môcť návštevníci vyskúšať v škole z Petrovíc," priblížila.

V tvorivej dielni si deti vlastnoručne zhotovia korkovú loďku, "vĺčka" či tradičnú "frndžalku" z gombíkov. "Súčasťou podujatia budú aj hry na tráve či kolková dráha. Nebude chýbať obľúbená detská tombola, ukážky tradičnej ľudovej a umeleckej výroby. Deti do šesť rokov majú vstup voľný, do 15 rokov majú zľavnené vstupné jedno euro," dodala Kiripolská.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Staromestské slávnosti roztancujú každého
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť