Piatok 29. 03. 2024 00:49:39 | Meniny má Miroslav

Bezplatný tábor Automobilová Junior Akadémia sa uskutoční aj tento rok

Nadácia Kia Slovakia aj tento rok organizuje denný letný tábor Automobilová Junior Akadémia pre žiakov, ktorí práve končia 7. alebo 8. ročník základnej školy. Tábor sa uskutoční 10. až 14. júla, pričom aktivity budú prebiehať každý deň od 8:00 do 15:00 hodiny. Foto: Nadácia Kia Slovakia

Juliana Krčulová|22. máj 2023|17:00:07


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Cyklista Jakub Hnojčík (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Nadácia Kia Slovakia aj tento rok organizuje denný letný tábor Automobilová Junior Akadémia pre žiakov, ktorí práve končia 7. alebo 8. ročník základnej školy. Tábor sa uskutoční 10. až 14. júla, pričom aktivity budú prebiehať každý deň od 8:00 do 15:00 hodiny. Médiá o tom informovala Beáta Ďurišová z Nadácie Kia Slovakia.

Náklady na tábor, teda doprava, obed, pitný režim, program a technické zabezpečenie, uhradí podľa slov Ďurišovej Nadácia Kia Slovakia, rodičia hradia deťom len úrazové poistenie.

„Päťdenný program bude odštartovaný na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline, kde žiaci začnú so skladaním a programovaním robotického autíčka. Ďalší deň bude pokračovať v Kysuckom Novom Meste, v priestoroch Strednej odbornej školy strojníckej. Pripravené budú aktivity s vodíkovými autíčkami, 3D modelovanie a programovanie CNC strojov. Streda bude patriť spoznávaniu závodu Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom. Štvrtý deň bude nabitý aktivitami na Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline. Tábor bude zavŕšený opäť na univerzite, kde účastníci dokončia programovanie autíčok a následne si ich budú môcť otestovať v pretekoch,“ priblížila Ďurišová.

IMG_3380-SP21005-PC.JPG

Kapacita tábora je však obmedzená, program je určený pre 40 detí.

„Spolu s prihláškou je potrebné zaslať krátky príspevok v akejkoľvek forme (video, koláž, krátky sloh,...) na tému „Ako si predstavujem techniku budúcnosti”. Obsah príspevku nie je hodnotený, jeho účelom je spoznať predstavy o budúcnosti,“ pripomenula Beáta Ďurišová z Nadácie Kia Slovakia.

„Prostredníctvom akadémie sa snažíme priblížiť deťom techniku v automobilovom priemysle a súvisiace štúdium na školách. Veríme, že okrem cenných vedomostí a skúseností si odnesú aj nezabudnuteľné zážitky a nové priateľstvá,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia.


Súvisiaci článok
Týždenný horoskop: Čo vám prinesie tento májový týždeň?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť