Štvrtok 02. 05. 2024 00:49:36 | Meniny má Žigmund

Na Orave pravdepodobne havarovalo lietadlo. Nevideli ste ho?

Polícia kontaktovala Oravský záchranný systém o pomoc pri hľadaní malého lietadla, ktoré pravdepodobne havarovalo niekde pri Oravskej Lesnej. Ak ste ho videli, dajte o tom vedieť.

Michal Filek|18. máj 2023|22:59:11

Informáciu o pravdepodobnej havárii malého lietadla zverejnil na sociálnej sieti Igor Janckulík z Oravského záchranného systému.

„Oravský záchranný systém - Orava Rescue System (ORS), bol požiadaný políciou o pomoc pri hľadaní malého lietadla, ktoré pravdepodobne havarovalo v oblasti Oravská Lesná, Zázrivá, Lomná, Krušetnica, Zákamenné. Prosíme o pomoc. Nepočuli, alebo nevideli ste niečo nezvyčajné v tejto oblasti v čase okolo 18:45?“ informoval na Facebooku Igor Janckulík, ktorý je dobrovoľným členom ORS.

Ak ste ho videli, volajte prosím na číslo 0905 522 228.

AKTUALIZOVANÉ O 23.05

"Polícia nás požiadala o pomoc pri pátraní po malom motorovom lietadle, ktoré pilotoval zrejme maďarský občan a išiel smerom na Poľsko," priblížil Janckulík.

Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej. "Bola obrovská hmla, lietadlo nevideli, len počuli, že mu vynecháva motor," uviedol. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál.

"Máme informácie, že približne o päť minút neskôr išlo smerom na Novoť alebo Poľsko," dodal. Keďže lokalizácia nie je presná, je podľa neho potrebné prehľadávať relatívne veľké územie.


Súvisiaci článok
Europoslanec a Zvierací ombudsman žiadajú zastaviť utratenie šeliem na Ranči pri Žiline. „Je to šialené!“ tvrdia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť