Streda 24. 04. 2024 20:47:38 | Meniny má Juraj

Talent Žilinského kraja: Cyklista Jakub Hnojčík (VIDEO + FOTO)

Nadaný rodák z Námestova, jedenásťročný Jakub Hnojčík, sa cyklistike venuje od svojich štyroch rokov. Aktuálne reprezentuje žilinský klub Cyklistická tour pod vedením Petra Zánického, prvého trénera Petra Sagana. Talentovaný cyklista z Oravy sa už pýši titulom vicemajstra Slovenska v MTB XCO a titulom majstra Slovenska v cyklokrose. Foto: Súkromný archív Jakuba Hnojčíka Video: Juliana Krčulová / SP21

Juliana Krčulová|20. máj 2023|12:00:01


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Krasokorčuliarka Ema Doboszová (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

„Volám sa Jakub Hnojčík, mám jedenásť rokov, som z Námestova a chodím na Základnú školu Brehy. Venujem sa cyklistike,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný športovec Jakub Hnojčík, ktorý reprezentuje žilinský klub Cyklistická tour pod vedením Petra Zánického, prvého trénera Petra Sagana.

Collage Maker-15-May-2023-02-51-PM-7754 (1).jpg

Svoje prvé pódiové umiestnenia začal získavať v roku 2019, keď na obľúbenej Detskej Tour získal 2. miesto. Neskôr sa zúčastňoval menších, ale aj väčších pretekov, pri ktorých naberal najmä cenné skúsenosti. Ako nám v rozhovore priblížil, za svoje prvé väčšie víťazstvo považuje 1. miesto na Slovenskom pohári v Bratislave, na ktorých štartoval zo zadných pozícií a postupne sa prebojoval až dopredu. Taktiež sa pýši titulom vicemajstra Slovenska v MTB XCO a titulom majstra Slovenska v cyklokrose.

Collage Maker-15-May-2023-02-53-PM-8071 (1) (1).jpg

Ako sa Jakub dostal ku cyklistike, ako prebiehajú jeho tréningy a v neposlednom rade, akých súťaží sa plánuje v tomto roku ešte zúčastniť, nám prezradil v našom rozhovore.

Si športovec alebo umelec a vynikáš medzi spolužiakmi? Máš menej ako 21 rokov a pri utieraní prachu z tvojich ocenení ti jedna sobota nestačí? Potom hľadáme práve teba!

Ak prekypuješ talentom už od škôlky, venuješ sa športu alebo hráš na hudobný nástroj, máš menej ako dvadsaťjeden rokov a si zo Žilinského kraja, neváhaj a daj nám o sebe vedieť!

Samozrejme, ak sa tento článok dostal ku rodinným príslušníkom, prajným kamarátom a známym talentovaných športovcov a umelcov, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Volejbalistka Michaela Olbertová (ROZHOVOR + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť