Utorok 30. 04. 2024 10:51:31 | Meniny má Anastázia

Cyklista Matúš Štoček zdolal elitných šprintérov a v Maďarsku získal zelený dres

Dvadsaťštyriročný cyklista z Veľkého Rovného, Matúš Štoček, sa stal víťazom bodovacej súťaže o zelený dres na etapových cyklistických pretekoch kategórie 2.Pro (druhá najvyššia po WorldTour) Okolo Maďarska. Informoval o tom portál olympic.sk. Foto: Tourdehongrie.hu/ Zsolt Halmágyi

Juliana Krčulová|15. máj 2023|11:45:21


Súvisiaci článok
VIDEO: Sagan neodhadol rýchlosť do pravotočivej zákruty na žilinských trailoch OKӨ Trails a skončil na zemi
Čítajte viac >

Slovenský cyklista Matúš Štoček a rodák z Veľkého Rovného sa stal víťazom bodovacej súťaže o zelený dres na etapových cyklistických pretekoch kategórie 2.Pro (druhá najvyššia po WorldTour) Okolo Maďarska. Informoval o tom portál olympic.sk na svojom oficiálnom webe, pričom vyzdvihol, že v boji o cenné tričko za sebou zanechal víťazov mnohých etáp na Tour de France či Giro d’Italia a skvelých šprintérov.

Z dostupných informácií sa dozvedáme, že Matúš Štoček bol jeden z najaktívnejších cyklistov v pelotóne Okolo Maďarska. Od úvodnej etapy jazdil v popredí, v prvej časti si vybojoval červený dres pre najlepšieho vrchára, ktorý si udržal aj po druhej etape. Portál olympic.sk dodal, že v tretej etape však oň prišiel, avšak vďaka bodom na rýchlostných prémiách sa posunul do čela súťaže o zelený dres.

picture-59-1684081508.jpg

„Vo štvrtom pokračovaní sa snažil dostať do úniku a získať ďalšie body na rýchlostných prémiách, čo sa mu nepodarilo, ale zelený dres si udržal. V nedeľu sa ho chceli pokúsiť oň v prémiových a cieľovom šprinte pripraviť elitní šprintéri Fabio Jacobsen, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan či Sam Bennett. Pre nepriaznivé počasie a mokré cesty v maďarskej metropole, v ktorej sa malo jazdiť aj po mačacích hlavách, organizátori záverečnú etapu zneutralizovali a nepretekalo sa v nej. Pelotón absolvoval iba exhibičné krúženie po Budapešti,“ priblížil portál olympic.sk na svojom oficiálnom webe.

V platnosti zostalo teda poradie po štvrtej etape a Matúš Štoček z tímu ATT Investment sa tešil z triumfu v súťaži o zelený dres. Až o päť bodov zdolal celkového víťaza Okolo Maďarska Marca Hirschiho z UAE Emirates. Štoček skončil vo vrchárskej súťaži na 10. priečke. V celkovom poradí Okolo Maďarska mu patrila konečná 80. pozícia. Po prvých etapách bol druhý a tretí, v kopcoch však stratil.

picture-865-1684081512.jpg


Súvisiaci článok
Fanúšikovia bojových športov sa na Colosseum Fight Night 2 dočkajú až pätnástich zápasov. Ten rozlúčkový si príde dať aj “Cingy“ (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť