Štvrtok 16. 05. 2024 00:55:08 | Meniny má Svetozár

Mesto Žilina ponúka poskytovateľom mobilných aplikácií možnosť prevádzkovať systém pre úhradu parkovného

Mesto Žilina sa od 7. júna stáva výlučným prevádzkovateľom regulácie parkovania v centre mesta. Všeobecné záväzné nariadenie definuje nové formy úhrady za rezidentské karty, parkovacie lístky pre návštevníkov, dobu spoplatnenia aj výšku poplatkov, pričom zaplatiť bude možné aj cez SMS-ku či aplikáciu. V pondelok 15. mája samospráva otvára trh úhrady krátkodobého parkovania poskytovateľom mobilných aplikácií za účelom výberu parkovaného. FOTO: Facebook Parkovanie Žilina

Tlačová správa|12. máj 2023|15:00:22

Od 15. mája samospráva vyhlasuje Verejný návrh na uzatvorenie zmluvy o prevádzkovaní systému pre úhradu parkovného prostredníctvom mobilnej aplikácie podľa § 276 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka. Otvára tak trh úhrady krátkodobého parkovania poskytovateľom mobilných aplikácií. Účelom služby je výber poplatkov od užívateľov a zároveň získanie dát o zaplatenom parkovnom prostredníctvom aplikácie.

Týmto verejným návrhom sa mesto zaväzuje uzavrieť zmluvu na dobu určitú, a to do 31. decembra 2024 s každým poskytovateľom, ktorý o to v lehote na prijatie verejného návrhu prejaví záujem, okrem prípadu, keď nastane situácia, kde pri vyhodnocovaní zmluvy objednávateľ zistí skutočnosti, pre ktoré pre neho nie je možné pristúpiť k podpisu zmluvy.

Obálka so zmluvou musí byť označená nápisom „MOBILNÁ APLIKÁCIA – PARKOVANIE“ a doručená na adresu doručenia do 29.12.2023 do 12.00 hod. Adresa doručenia je Mesto Žilina, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina. S účelom priebežného vyhodnocovania záujmu o uzatvorenie zmluvy poskytovateľ pošle súčasne scan podpísanej a parafovanej zmluvy na kontaktný e-mail: lubos.slebodnik@zilina.sk.

Informácie týkajúce sa tohto verejného návrhu, ako aj integračný manuál k parkovaciemu systému poskytovatelia získajú na e-mailovej adrese: lubos.slebodnik@zilina.sk.


Súvisiaci článok
Žilina je opäť o niečo zelenšia, samospráva zasadila stovky nových stromov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť