Štvrtok 28. 03. 2024 23:35:46 | Meniny má Soňa

Zakliata cyklotrasa: Panelové zábrany v Stráži musia odstrániť, no rampa vo Varíne zostáva

V pondelok sme vás informovali o tom, že krajský súd dal za pravdu vlastníkom cesty vo Varíne – Koňhore, a cyklotrasa zo Žiliny do Terchovej nemôže viesť po ich pozemkoch. Budú ju musieť premiestniť. Dobrá správa je, že stavebná spoločnosť Hastra bude musieť, naopak, odstrániť panelové zábrany, ktoré umiestnila pred mostom v Stráži. FOTO: OOCR Malá Fatra

Michal Filek|29. apríl 2023|08:45:15

Začiatkom decembra umiestnil stavebník cyklotrasy, spoločnosť HASTRA, betónové zábrany pred most v obci Stráža. Urobili tak pre údajné neuhradené faktúry.

„Konanie spoločnosti HASTRA považujeme za neprimeraný nátlak, získať neoprávnené finančné prostriedky nad rámec uzavretej zmluvy o dielo. OOCR Malá Fatra sa bude v tejto veci brániť súdnou cestou,“ uviedol vtedy primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Za pravdu mu dal minulý týždeň Okresný úrad Žilina. Informovala o tom Malá Fatra – región, na Facebooku.

„Okresný úrad Žilina dňa 21.4.2023 svojou odpoveďou na predložené odvolania voči kolaudačnému rozhodnutiu k stavbe cyklotrasy VD Žilina – Terchová, potvrdil kolaudačné rozhodnutie prvostupňového správneho orgánu s pokynom na vyznačenie právoplatnosti rozhodnutia. Aktuálne pracujeme na odstránení betónových panelov,“ informovala OOCR.

Na otázku SP 21, aký vplyv má rozhodnutie Okresného úradu na súdny spor so spoločnosťou HASTRA o doplatenie ceny, nám správca Facebooku Malá Fatra – región odpovedal: „OOCR Malá Fatra má uhradené všetky záväzky voči zhotoviteľovi v zmysle platných dodatkov. Zhotoviteľ nie je oprávnený umiestňovať na cyklotrase akékoľvek ďalšie prekážky“.

343521584_1213625632623772_5850190552400750278_n.jpg


Súvisiaci článok
Krajský súd rozhodol, že rampa vo Varíne je v poriadku. Cyklotrasu budú musieť preložiť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť