Streda 18. 09. 2024 18:56:37 | Meniny má Eugénia

V Martine postavia novú multifunkčnú halu

Mestské zastupiteľstvo včera schválilo úver na dofinancovanie novej multifunkčnej haly pri ZŠ Alexandra Dubčeka. Informoval o tom primátor Ján Danko. FOTO: Facebook Ján Danko

Michal Filek|28. apríl 2023|16:02:12

Primátor Martina Ján Danko na sociálnej sieti radostne oznámil, že Martin si požičia na výstavbu multifunkčnej športovej haly. Tá by mala vyrásť v areáli Základnej školy Alexandra Dubčeka v mestskej časti Martin-Sever.

Úver schválilo mestské zastupiteľstvo kvalifikovanou väčšinou. Hlasovalo zaň teda viac, ako nadpolovičná väčšina prítomných poslancov.

„Práve vďaka nemu by mal byť do konca roka vybudovaný nový moderný priestor, kde bude možné hrať hádzanú, futsal, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton. Samozrejme, projekt ráta aj so 100 miestami na sedenie pre divákov a športovcov,“ informoval primátor.

Mesto Martin má v súčasnosti k dispozícii len jednu halu pre kolektívne športy, ktorá už však má svoj vek.

„Práve preto novú multifunkčnú halu jednoducho potrebujeme. Verím, že nielen Martinčania, ale aj história novú športovú halu ocenia a ja garantujem, že s investíciami tohto charakteru sme rozhodne ešte neskončili,“ uzavrel Danko.


Súvisiaci článok
Martinské hokejistky sa stali majsterkami Slovenska. Mesto im zrušilo výpoveď a primátor sľúbil finančnú podporu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť