Piatok 17. 05. 2024 06:03:27 | Meniny má Gizela, Aneta

Talent Žilinského kraja: Futbalistka Daniela Michalcová (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)

Pätnásťročná rodáčka z Diviny pri Žiline, Daniela Michalcová, sa futbalu, po vzore svojich starších bratov, venuje už od ôsmich rokov. Aktuálne študuje prvý ročník na žilinskej Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku a hrá za MŠK Žilina Ženy ako útočníčka so šťastným číslom 11. Stihla si už vyskúšať aj reprezentáciu za WU 15 a WU 17, kde tohto času pôsobí ako náhradníčka. Foto: Súkromný archív Daniely Michalcovej

Juliana Krčulová|8. apríl 2023|12:15:11


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Hokejistka Tatiana Korčeková (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Ahojte, volám sa Daniela Michalcová, mám pätnásť rokov a pochádzam z dediny Divina pri Žiline. Od ôsmich rokov sa venujem futbalu a aktuálne hrávam za MŠK Žilina Ženy. Študujem prvý ročník na Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná futbalistka Daniela Michalcová, ktorá zaspomínala aj na svoje športové začiatky:

IMG_20220627_135050.jpg

„Futbalu sa venujem od svojich ôsmich rokov. Začínala som hrať s chalanmi za OŠK Divinka – Lalinok. K futbalu ma doviedli bratia, ktorí tiež aktívne hrávali za OŠK Divinka – Lalinok, a s ktorými som hrávala futbal aj u nás na záhrade. Teraz som hráčkou MŠK Žilina Ženy a hrám na poste útočníčky so svojím šťastným číslom 11. Hneď po žiačkach ma preradili hrať k ženám. Vyskúšala som si aj reprezentáciu WU 15 a WU 17, kde som tohto času náhradníčkou na poste obrancu s číslom 3,“ uviedla Daniela pre našu redakciu a ďalej pokračovala o svojom tréningovom pláne:

„Trénujem trikrát týždenne, čo vnímam ako časovo náročné, keďže som práve nastúpila na strednú školu.“

IMG-20230314-WA0005.jpg

Pätnásťročnej športovkyne sme sa ďalej opýtali na súťaže, ktorých sa už stihla zúčastniť a na cenné víťazstva, ktoré si z týchto súťaží odniesla:

„Najväčšie úspechy som mala z turnajov žiačok MS 3. miesto, trikrát som vyhrala rajecký maratón v kategórii dva kilometre, niekoľkokrát som sa zúčastnila aj Behu do strečnianskych hradných schodov, kde získala pódiové umiestnenia. Na Základnej škole v Budatíne som školu reprezentovala hneď v niekoľkých športoch – od behu, cez basketbal, volejbal a tiež futbal,“ pochválila sa talentovaná športovkyňa.

IMG-20230314-WA0000.jpg

Na našu otázku, aké sú jej nadchádzajúce plány do budúcnosti, nám odpovedala takto:

„Vzhľadom na to, že som iba teraz nastúpila na strednú školu, tak by som ju určite chcela aj spolu s maturitnou skúškou dokončiť. Plánujem sa venovať aj naďalej futbalu a rada by som sa v ňom zdokonaľovala. Mojím najväčším snom je hrávať za nejaký medzinárodný klub, no najväčšia srdcovka je pre mňa SK Slavia Praha,“ uzavrela pre našu redakciu futbalistka Daniela Michalcová.

bd5a76e8f385b88134d7ca99a0cb0f7a.jpg

Si športovec alebo umelec a vynikáš medzi spolužiakmi? Máš menej ako 21 rokov a pri utieraní prachu z tvojich ocenení ti jedna sobota nestačí? Potom hľadáme práve teba!

Ak prekypuješ talentom už od škôlky, venuješ sa športu alebo hráš na hudobný nástroj, máš menej ako dvadsaťjeden rokov a si zo Žilinského kraja, neváhaj a daj nám o sebe vedieť!

Samozrejme, ak sa tento článok dostal ku rodinným príslušníkom, prajným kamarátom a známym talentovaných športovcov a umelcov, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Florbalistka Linda Pudišová (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť