Štvrtok 25. 04. 2024 22:01:52 | Meniny má Marek

Talent Žilinského kraja: Florbalistka Linda Pudišová (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)

Devätnásťročná Linda Pudišová pochádza zo Žiliny a od svojich deviatich rokov sa venuje florbalu. Momentálne hrá za český klub FBC Ostrava a navštevuje Ostravskú univerzitu. Za svoj doposiaľ najväčší úspech považuje zisk titulu v českej extralige s FBC Ostrava v minulej sezóne, no ako sama v našom rozhovore uviedla, každá účasť na Majstrovstvách sveta a reprezentácia Slovenska je pre ňu veľká česť a výnimočná skúsenosť. Foto: Súkromný archív Lindy Pudišovej

Juliana Krčulová|25. marec 2023|15:20:40


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Paralyžiarka Ivana Kováčová (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Ahoj, volám sa Linda Pudišová, mám devätnásť rokov a pochádzam zo Žiliny. Od mojich deviatich rokov sa venujem florbalu. V aktuálnej sezóne hrám za český klub FBC Ostrava, kde aj študujem na vysokej škole - Ostravskej univerzite,“ predstavila sa našej redakcii talentovaná florbalistka Linda Pudišová, ktorá zaspomínala aj na svoje športové začiatky:

„Florbalu sa venujem už od svojich deviatich rokov, čiže už viac ako desať rokov. Dostala som sa k tomu cez spolužiakov, ktorí tiež v tom čase začali hrávať florbal a mne sa to tak páčilo, že som si to musela vyskúšať. Na začiatku som hrala len na telesnej výchove a krúžkoch v škole. Keď rodičia videli, že sa tým bavím a mám z toho radosť, prihlásili ma do môjho prvého klubu, Žirafa Žilina. Bohužiaľ, bola to posledná sezóna pre tento klub a musela som si hľadať nový,“ uviedla Linda a ďalej dodala, že aktuálne pôsobí vo svojom štvrtom klube, FBC Ostrava, kde hrá druhú sezónu:

2.jpg

„Predtým som štyri sezóny hrala za slovenský extraligový ženský klub MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto. Vždy sa veľmi rada vraciam do Kysuckého Nového Mesta a stále ich na diaľku podporujem a fandím im. Za môj prvý klub považujem chlapčenský klub FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, kde som hrala od staršej prípravky (11 rokov) po starších žiakov (15 rokov). Naučila som sa tam základy, či už palicovej techniky, alebo taktiky florbalu, ktoré využívam ešte aj teraz.“

Na našu otázku, ako prebiehajú jej tréningy, nám odpovedala takto:

„Počas sezóny sa to mení, podľa toho v akej časti sa práve nachádzame. Teraz sa blíži play-off, na ktoré musíme byť čo najlepšie pripravené, takže trénujeme štyrikrát do týždňa, trikrát v hale a raz v posilke,“ zhodnotila svoj tréningový plán mladá športovkyňa.

Taktiež nás zaujímalo, akých súťaží sa už stihla zúčastniť a rovnako sme sa opýtali aj na cenné víťazstva, ktoré si z týchto súťaží odniesla:

„Je toho strašne veľa, pretože každá súťaž, každý zápas je v niečom výnimočný, či už školská súťaž, klubová súťaž alebo reprezentácia. Ale ak by som mala spomenúť pár víťazstiev, tak určite reprezentačné výbery v Plzni 2018, kde sa nám podarilo získať prvé miesto, keď sme vo finále porazili Moravskoslezský kraj. S Kysuckým Novým Mestom sme získali druhé miesto na EuroFloorball Cupe. Zatiaľ môj najväčší úspech bude určite zisk titulu v českej extralige s FBC Ostrava v minulej sezóne, na to nadväzuje účasť na Champions Cupe, ktorý sa konal na začiatku januára, kde sme získali tretie miesto. Účasť na každých Majstrovstvách sveta a reprezentovanie Slovenska je pre mňa veľkou cťou a vždy je to pre mňa výnimočná skúsenosť,“ pochválila sa iba devätnásťročná Linda.

3.jpg

Na našu otázku, aké súťaže ju v blízkej dobe ešte čakajú a aké sú jej nadchádzajúce plány do budúcnosti, nám odpovedala takto:

„Teraz sme práve pred vrcholom sezóny, čím je play-off, takže sa koncentrujem hlavne na to. Ďalšie súťaže, ktoré ešte len budú, sú veľmi ďaleko. V blízkej dobe mám v pláne úspešne zvládnuť letný semester na vysokej škole a potom uvidím, čo rok 2023 ešte prinesie,“ uzavrela talentovaná florbalistka zo Žiliny, Linda Pudišová.

5.jpg

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Mažoretky Barbora Krčová a Simona Kačeriaková (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť