Streda 24. 04. 2024 08:00:34 | Meniny má Juraj

V okrese Čadca zaznamenali podvody na senioroch za účelom vylákania finančnej hotovosti

V okrese Čadca dochádza v poslednom období zo strany neznámeho páchateľa k podvodným telefonátom zameraných skôr na seniorov za účelom vylákania finančnej hotovosti a iných cennosti ako zlato a podobne. ILUSTRAČNÉ FOTO: Anna Shvets na Pexels.com

Radka Kostánová|25. marec 2023|08:00:17

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci preto žiada občanov o maximálnu opatrnosť pri komunikácií s neznámymi osobami a ich spoluprácu cieľom predídenia prípadných ďalších škôd na majetku predovšetkým seniorov. Informuje o tom mesto Čadca na svojej oficiálnej webovej stránke.

„V poslednom období páchateľ /páchatelia/ telefonický kontaktujú na pevnej linke seniora, spravidla ženu, s utajených telefónnych čísel a tejto sa najskôr osoba s neznámym ženským hlasom predstaví ako zamestnankyňa elektrárni, pošty prípadne inej inštitúcie alebo banky s tým, že jej nesie vyúčtovanie za elektrinu, nejakú zásielku alebo balík a aby čakala doma aby jej to mohli doručiť. Vzápätí nato jej zavolá osoba s neznámym mužským hlasom, ktorá sa v telefonickom hovore vydáva za príslušníka polície a poškodenej uvedie, že je v ohrození a že ju chcú okradnúť, pričom tiež u poškodenej zisťuje či má doma nejaké peniaze, zlato alebo iné cennosti. V prípade, že toto poškodená potvrdí žiada aby tieto cennosti a finančnú hotovosť vyhodila z okna alebo z balkóna a aby sa schovala v zadnej miestnosti bytu pokiaľ k nej nepríde polícia,“ uvádza mesto Čadca prípadný scenár, ako môže podvod prebiehať.

Buďte opatrní a všetky podvodné telefonáty hláste skutočnej polícii. Za spoluprácu vám bude Okresné riaditeľstvo Policajného zboru veľmi vďačné.


Súvisiaci článok
Podvodník pripravil predávajúceho cez aplikáciu Vinted o dvanásťtisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť