Utorok 23. 04. 2024 19:58:46 | Meniny má Vojtech

Advokát, obvinený z vraždy Daniela Tupého, obhajoval obvinených spájaných s extrémizmom a vystupoval na Infovojne

Advokát Adam P. bol, podľa portálu aktuality.sk, v čase spáchania vraždy zrejme študentom práva. Polícia je zrejme presvedčená, že bol na mieste činu a vyšetrovateľ tvrdí, že práve on mal Daniela dobodať. Titul doktora práv získal v roku 2012. Obhajoval aj ľudí spájaných s extrémizmom. Vystupuje aj na dezinformačnom rádiu Infovojna. ILUSTRAČNÉ FOTO: TASR

Michal Filek|24. marec 2023|11:00:39

Súvislosti priniesol dnes portál omediach, citujúc pritom aj aktuality.sk a TV Markíza.

"Vyšetrovateľ NAKA P PZ vzniesol obvinenie osobe JUDr. A. P. za trestný čin vraždy vo veci poškodeného Daniela Tupého. Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony. Po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe," informovala v noci polícia.

Aktuality napísali, že polícia je zrejme presvedčená, že Adam P. bol na mieste činu v osudnú noc spolu s ďalšími ľuďmi z neonacistickej scény. Vyšetrovateľ, podľa aktualít, tvrdí, že to bol práve on, kto Žilinčana dobodal.

Adam P. je známy aj z mediálne známych prípadov. TV Markíza upozornila, že v minulosti zastupoval hudobníka obvineného z držby a z výroby extrémistických materiálov Jaroslava Pagáča, prezývaného aj Reborn a aktéra kauzy Očistec Martina Fleischera.

Pagáč, podľa Markízy, bol obvinený z výroby a držby extrémistických materiálov. Bránil sa, že ide o staroslovanskú symboliku. Adam P. bol vraj opakovane hosťom dezinformačného rádia Infovojna.


Súvisiaci článok
NAKA obvinila bratislavského advokáta z vraždy Daniela Tupého
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť