Piatok 26. 04. 2024 02:12:26 | Meniny má Jaroslava

Počas Hodiny Zeme opäť zhasnú aj dominanty Žiliny

Zajtra večer (v sobotu 25. marca) sa v rámci celosvetovej kampane Hodina Zeme ponoria do tmy viaceré pamiatky a mestá. Inštitúcie, ale i ľudia na celom svete venujú 60 minút tomu, že spravia niečo pozitívne pre našu planétu. K tejto iniciatíve sa opäť pripája aj mesto Žilina. TEXT a FOTO: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta

Tlačová správa|24. marec 2023|19:35:24


Súvisiaci článok
Pri príležitosti Svetového meteorologického dňa si môžete v Žiline pozrieť pracovisko Slovenského hydrometeorologického ústavu
Čítajte viac >

O 20.30 hod. sa v centre mesta vypne na celú hodinu osvetlenie Radnice, Katedrály Najsvätejšej Trojice, Balustrády a Sirotára. Žilinská samospráva týmto spôsobom podporí myšlienku spoločnej zodpovednosti za planétu v rámci najväčšej celosvetovej kampane klimatických zmien.

Hlavným cieľom projektu Hodina Zeme je zvýšiť povedomie verejnosti v oblasti klimatických zmien a upozorniť ľudí, aby si uvedomili, že k ochrane životného prostredia môže prispieť každý. V tomto roku sa kampaň posúva ďalej a vyzýva všetkých, aby si v tento čas odpočinuli od rutiny a každodenného rozptýlenia, „vypli sa“ a strávili 60 minút vytváraním niečoho pozitívneho pre našu planétu. Pridali sa k čisteniu svojho okolia, brehov rieky, zapojili sa do sadenia stromov, či skrášlenia parkov a záhrad.

Preto 25. marca 2023 o 20.30 hod. vyzývame všetkých, aby sa k nám na 60 minút pripojili a venovali hodinu pre Zem. Bude to Najväčšia Hodina pre Zem.

Prvý ročník kampane Hodina Zeme sa konal v roku 2007 v austrálskom Sydney, kedy 2,2 milióna domácností zhaslo svetlá a 2 000 firiem svoje reklamné pútače na jednu hodinu, aby tak spoločne symbolicky upozornili na akútnu potrebu riešiť problémy klimatickej krízy. Postupne sa táto myšlienka rozšírila do celého sveta.


Súvisiaci článok
Hraničné mýto Makov privíta slovenských aj zahraničných automobilových nadšencov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť