Štvrtok 28. 03. 2024 02:38:42 | Meniny má Soňa

Facka Vlkov v Topoľčanoch musí byť na niečo dobrá

Žilinskí Vlci sú v semifinále, po takmer najkratšej možnej sérii. Ušiel im len jeden zápas v Topoľčanoch. Síce s tým nepočítali, ale dobre, že prehra prišla. Jednak preto, že ich nepoložila a dobre sa z nej oklepali, keď sériu včera zaklincovali jasným domácim víťazstvom 7:3. A hlavne preto, že odteraz ich čakajú už len náročnejší súperi a je úplne jasné, že nikoho z eventuálnych súperov nemožno podceniť. Zatiaľ to totiž vyzerá na Trnavu, alebo Martin. FOTO: Vlci Žilina

Michal Filek|24. marec 2023|09:17:42

Včerajší zápas zhodnotil tréner Jarrod Skalde: „Prvá tretina pripomínala tretí zápas. Mali sme veľa príležitostí, držali sme puk na hokejkách, ale nedarilo sa nám presadiť. Po prvom góle sme začali kontrolovať hru o niečo viac. Potom sa súper dostal do hry, bojovali až do konca. No napokon sme dnes ukončili sériu."

Útočník Patrik Bečka včera jeden gól dal a na jeden prihral. Po skončení série sa postavil pred mikrofóny. A priznal, že pred začiatkom nečakali, že by ich mohli Topoľčany potrápiť. To sa však stalo. Minimálne v zápasoch vonku.

„Začali sme opatrne. Uvedomovali sme si, že sme v Topoľčanoch prehrali, ale chceli sme sa sústrediť na to naše. V prvej tretine sme sa oťukávali, ale potom sa hra viac otvorila. Našťastie, napokon sme ukoristili víťazstvo. Súper nás však v tejto sérii prekvapil, minimálne v zápasoch vonku. Vedeli sme, že to bude v Topoľčanoch ťažké, ale boli sme nastavení tak, že to zvládneme. Žiaľ, jeden zápas nám ušiel. Ale psychicky nás to nepoložilo. Celkovo, táto séria bola ťažká. Ale uvedomovali sme si našu kvalitu a vedeli sme, že to zvládneme."

A bude už len horšie. Vlkov čakajú ešte dvaja súperi, a tí už budú, pravdepodobne, z kategórie ašpirantov na postup.

Ale aj keby tak nebolo, mužstvá na tejto úrovni majú v tejto sezóne veľmi podobnú výkonnosť. Áno, priznajme si, vrátane Vlkov. Pretože aj keď základnú časť Žilinčania vyhrali, nebolo to spôsobom štart – cieľ a už vôbec nie s výrazným náskokom.

Vďaka víťazstvu v základnej časti dostali žlto-zelení vo štvrťfinále najľahšieho možného súper. A hoci doma jasne dominovali, vonku raz prehrali a v tom druhom zápase sa triasli o výsledok. Museli ho otáčať.

Ako to videl Marek Náhlik, asistent trénera HC Topoľčany: „Vedeli sme, že to dnes nebude nič ľahké. Ale snažili sme sa pripraviť psychicky aj fyzicky na to, že to môže byť posledný zápas, no na druhej strane, že séria môže aj pokračovať ďalej, čo by bolo krásne. Žiaľ, osud je taký, aký je. Neurobili sme to, čo sme mali. Po individuálnych chybách nám tam padli góly a potom sa to už ťažko naháňa. Také mužstvo, ako Žilina, si to už postrážilo. Dali sme do toho, čo sa dalo, klobúk dolu pred chlapcami. Srdce, všetko bolo.“

Srdce, bojovnosť, aj kvalita porovnateľná s tou Žilinskou, bude vlastná aj ďalším súperom Vlkov. Ak chcú pomýšľať na postup, musia si to teda prioritne zrovnať v hlavách a vyvarovať sa zlyhaní.

Na koho môžu teda naraziť v semifinále? Všetky zvyšné zápasy sú zatiaľ tesné. Ak by dopadli tak, ako sú priebežne rozohrané, tak by na Vlkov čakali Gladiators Trnava, ktorá vedie nad Martinom 3:2.

Dá sa predpokladať, že Dubnica si víťazstvo nad Žiarom nenechá ujsť, a rovnako si Humenné nakoniec poradí so slovanistickým béčkom. Aj keď... Ak áčko vypadne v extralige, ktovie?

No ale buďme realisti. Súperom Vlkov v semifinále bude, s najväčšou pravdepodobnosťou, Trnava, alebo Martin. A to už bude derby ako remeň. Predčasné finále, súboj dvoch ašpirantov na postup, ktorí to od začiatku jasne deklarujú. Takže pre Vlkov nič jednoduché. Aj preto bola facka, ktorú utŕžili v Topoľčanoch, verme, poučná!


Súvisiaci článok
VIDEO ŠPort SP 21: Rastislav Chovanec – Ideme postúpiť, žiadny plán B neexistuje!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť