Utorok 23. 04. 2024 22:04:34 | Meniny má Vojtech

Colníci z Námestova zastavili dodávku, v ktorej vodič prevážal dvanásť Sýrčanov

Príslušníci finančnej správy v Námestove zastavili dodávku, v ktorej vodič nelegálne prevážal dvanásť osôb sýrskej národnosti. Podľa slov hovorkyne žilinského colného úradu, Boženy Chríbikovej, sa ukrývali pod kobercami a dekami v ložnej časti vozidla. Prevzala si ich na miesto privolaná polícia. Foto: ilustračné / Finančná správa

Juliana Krčulová|21. marec 2023|12:35:02


Súvisiaci článok
NAKA v prípade vraždy Daniela Tupého zadržala osem osôb
Čítajte viac >

Hovorkyňa žilinského colného úradu, Božena Chríbiková, médiám priblížila, že príslušníci finančnej správy si na ceste v smere Námestovo – Oravská Jasenica všimli podozrivo idúcu dodávku.

„Viedol ju vodič z Ukrajiny, čo zistili po tom, ako vozidlo zastavili na blízkej čerpacej stanici. Keď sa kontrolujúci zaujímali, čo preváža v zadnej časti dopravného prostriedku, snažil sa ich presvedčiť, že je prázdna. Skontrolovať tieto priestory im umožnil až na opakovanú výzvu,“ uviedla hovorkyňa a ďalej pokračovala:

„Po otvorení dverí k ložnej časti vozidla sa príslušníkom finančnej správy naskytol pohľad na koberce a deky, pod ktorými sa ukrývalo dvanásť osôb cudzej národnosti. Vodič uviedol, že nevie o aké osoby ide a ani to, či majú pri sebe doklady. Mal ich naložiť v Banskej Bystrici a prepraviť do Poľskej republiky cez hraničný priechod Bobrov. Tam mu mala byť vyplatená finančná odmena 100 dolárov za každú prepravenú osobu. Až neskôr sa zistilo, že ide o osoby zo Sýrie,“ uviedla Chríbiková zo žilinského colného úradu, ktorá dodala, že službukonajúca hliadka na miesto privolala políciu a odovzdala prípad na ďalšie konanie.

IMG_2271_1600x1067.JPG Foto: Colný úrad Žilina


Súvisiaci článok
Polícia odhalila v ŽSK minulý týždeň 50 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť