Utorok 26. 03. 2024 19:05:22 | Meniny má Emanuel

Ružomberok si doma poradil so Zlatými, Mikuláš priviezol bod zo Zemplína

V skupine o záchranu futbalovej Fortuna ligy Liptáci bodovali. Ružomberčania doma naplno, Mikulášania si priviezli bod z Michaloviec. FOTO: MFK Ružomberok

TASR|18. marec 2023|18:41:14

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige nad Zlatými Moravcami 2:0. Úspešní strelci boli Tomáš Bobček a Štefan Gerec.

Domáce úsilie o gól bolo odmenené v 55. minúte, keď Bobček pohotovo pravačkou rozvlnil sieť. Marek Zsigmund potiahol v 68. minúte ružomberskú akciu po ľavom krídle a nabiehajúci Štefan Gerec sa presadil prudkou strelou. "Ruža" tak vyhrala aj druhé stretnutie v nadstavbovej časti a na šiestom mieste má pred Michalovcami pohodlný deväťbodový náskok. Zlaté Moravce sú desiate, od zostupových pozícií ich delí jeden bod.

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 55. Bobček, 68. Gerec. Rozhodovali: Ochotnický – Pozor, Vorel, ŽK: Selecký - Čonka, 740 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Fabiš (46. Madleňák), Maslo, Mojžiš, Selecký – Domonkos, Zsigmund – Gerec (81. Mrva), Chrien (74. Luterán), Macejko (46. Boďa) – Bobček (81. Šefčík).

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v sobotňajšom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige s Liptovským Mikulášom 0:0. Hostia tak získali prvý bod od novembra a ukončili sériu šiestich ligových prehier za sebou.

K jedinej vážnejšej akcii došlo v 26. minúte, keď rozvlnil sieť hostí Kristi Qose. VAR však odhalil, že albánsky stredopoliar bol v ofsajde. Michalovce zostali na ôsmom mieste za Ružomberkom, no Skalica sa po triumfe nad Trenčínom (2:0) dotiahla na rozdiel dvoch bodov. Liptáci zostávajú na poslednom mieste. Na hranicu pásma zostupu im chýba už trinásť bodov.

MFK Zemplín Michalovce - Tatran Liptovský Mikuláš 0:0

Rozhodovali: Gemzický – Jánošík, Pacák – Ihring ŽK: Pena, Njie - Tumma, Polaček.

Liptovský Mikuláš: Polaček - Popovič, Bedecs, Tumma, Župa - Gerát, Bartoš, Václavik (90. Pavišič) - Laura (68. Voško), Dedič (46. Jendrišek), Nečas (46. Gaži).


Súvisiaci článok
VIDEO „Šialený“ zápas proti Dukle zlomili v prospech Šošonov vydarené striedania. Pozrite si Kapov šprint a krásny gól
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť