Pondelok 25. 03. 2024 14:27:13 | Meniny má Marián

Most v Priekope je pred dokončením. Budúci víkend na ňom urobia statické skúšky. Doprava bude vylúčená

Most v Martine – Priekope, ktorý rekonštruujú už štvrtý rok, bude v noci zo soboty na nedeľu 25. marca, neprejazdný. Vykonávať na ňom budú zaťažkávacie skúšky. Doprava na hlavnom ťahu medzi Martinom a Sučanmi tak bude vedená po obchádzkových trasách. FOTO: archív SP 21

Michal Filek|19. marec 2023|13:05:55

„Počas obdobia od 25. marca od 22.00 h do 26. marca do 03.00 h bude na mostnom objekte č. 18-293 na ceste I/18 prebiehať úplná uzávierka pre dopravu z dôvodu výkonu statickej zaťažkávacej skúšky mostného objektu. V prípade nepriaznivých poveternostných podmienok sa statická záťažová skúška bude konať v období od 1. apríla od 22.00 h do 2. apríla do 03.00 h,“ informuje mesto Martin na svojej webovej stránke.

Obchádzková trasa bude vedená v smere od obce Sučany po ceste III/2137. Napojenie bude v križovatke ciest I/18 a III/2137 (okružná križovatka pri Volkswagene).

„Obchádzka vedie popri areáli spoločnosti Obalovačka Martin s.r.o., cez Sučiansku cestu, Priekopskú cestu, popri OD Lidl Priekopa a vyúsťuje na ceste I/18 v úseku pod Partizánskym cintorínom a späť. Na obchádzkovej trase bude doprava určená a riadená za použitia dočasného dopravného značenia,“ uvádza sa na webe mesta.

Most v miestnej časti Priekopa rekonštruujú už takmer štyri roky. Pred takmer rokom sme vás informovali, že Martinčanom dochádza trpezlivosť, keďže sú tu na dennom poriadku obmedzenia a kolóny. Na oprave mosta sa podieľala už tretia firma.

„Rekonštrukciu mosta začala ešte v roku 2018 realizovať firma Hastra, ktorá uspela vo verejnej súťaži. Stavba bola začlenená do Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII). V priebehu výstavby sa zistilo, že spodná stavba je v zlom technickom stave,“ povedal pre SP 21 hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi.

SSC teda zadala úlohu na vypracovanie projektovej dokumentácie na spevnenie spodnej stavby mosta. To bolo v roku 2019. „V marci roku 2020 nastúpil zhotoviteľ na realizáciu spevnenia spodnej stavby. Tieto práce ukončil v júni 2020 a oznámil nám, že nebude pokračovať na vrchnej stavbe mosta a odišiel zo stavby. SSC následne ukončila zmluvný vzťah so spoločnosťou Hastra,“ vysvetľuje Guzi.

Po Hastre sa na stavbe vystriedali Doprastav a Váhostav. Teraz by mohol byť konečne opravený.

Uzáveru povolil Okresný úrad a Okresný dopravný inšpektorát v Martine. Na moste budú počas nej rozmiestnené mechanizmy, ktoré ho budú zaťažovať počas merania statickej skúšky.

1652423777486_faf077b8aa.jpg


Súvisiaci článok
Opravia konečne most v Martine? Do rozrobenej práce sa pustila ďalšia firma
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť