Piatok 19. 04. 2024 09:40:15 | Meniny má Jela

Na Liptove avizujú veľmi dobré podmienky na lyžovanie

Na Liptove avizujú stále veľmi dobré podmienky na lyžovanie aj dostatok voľných ubytovacích kapacít. Potvrdila to Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. ILUSTRAČNÉ FOTO: Facebook/JASNÁ

TASR|10. marec 2023|10:30:51

Dodala, že najsilnejší týždeň zaznamenali od 20. do 26. februára, keď súbežne prázdninovali deti zo západného Slovenska aj poľskej Varšavy a Mazovského vojvodstva.

„V regióne sú veľmi dobré lyžiarske podmienky, v Jasnej sa lyžuje v celom stredisku na severnej aj južnej strane Chopku. Dobré podmienky avizujú aj Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica," vymenovala Šarafínová.

Do konca tohto týždňa na Liptove premávajú v plnej prevádzke aj bezplatné skibusy. Ako podotkla riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková, prepravu skibusmi ocenia najmä tí lyžiari, ktorým sa nepodarí ubytovať bezprostredne pri svahoch. „Skibusy premávajú do Jasnej z celého regiónu, pričom zo záchytného parkoviska na začiatku Demänovskej doliny jazdia v intervale každých 15 minút," povedala.


Súvisiaci článok
Zvýšené riziko pádu lavín bude popoludní vo Fatrách aj Nízkych Tatrách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť