Pondelok 06. 05. 2024 10:40:27 | Meniny má Hermína

Zimní spáči sa práve prebúdzajú a sú hladní a smädní. Pomôžte im!

Jar sa už nezadržateľne blíži a zo spánku sa práve v tomto období prebúdzajú zimní spáči. Ježkovia začínajú byť aktívni už pri teplotách okolo 10 °C. V záhradách buďte preto opatrní, pod konármi alebo suchým lístím môžu mať malí pichľoši svoj úkryt. FOTO: Facebook/ Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá / Photographer Jakub Krška.

Erika Filekova|10. marec 2023|08:00:15

„Ak plánujete v záhradách spaľovať suché lístie alebo konáre, prosím nerobte to, pretože môžu tam mať svoj úkryt a navyše je to aj zakázané. Ježkovia, ktorí sa po zimnom spánku preberajú, sú trošku dezorientovaní, smädní a hladní. Ich zvyčajná potrava zložená z rôzneho hmyzu, slimákov a červov, ešte nie je k dispozícii.“ píšu na sociálnej sieti Facebook záchranári zo Záchrannej stanice zranených živočíchov v Zázrivej.

Ježkom môžete pomôcť aj tak, že im necháte v záhrade na bezpečnom miestečku tanierik s mačacou alebo psou konzervou najlepšie z hydinového mäsa, granulkami a misku s vodou.

„Pozor!!! Nikdy im nedávajte mlieko! Mohlo by im to spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ježkovia sú hmyzožravce a len trošku všežravce. Ďakujeme!“ upozorňujú záchranári zvierat.

hedgehog-child-1710717_960_720.jpg FOTO: pixabay.com


Súvisiaci článok
Pomôcť rodine z Dubového po rozsiahlom požiari ich domu môžete aj vy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť