Piatok 19. 04. 2024 18:13:04 | Meniny má Jela

ŽSR pracuje na čo najskoršom sprejazdnení železnice medzi Čadcou a Žilinou

Na čo najskoršom sprejazdnení železničnej trasy medzi Čadcou a Žilinou, kde sa dopoludnia vykoľajil vlak, sa intenzívne pracuje. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Aktuálne je podľa jej slov v prevádzke variantná cesta na Čadcu, v niektorých úsekoch pretrváva náhradná autobusová doprava. FOTO: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

TASR|1. marec 2023|16:47:29

„Momentálne sú meškania na dotknutých trasách v rozmedzí 20 až 30 minút, preto poprosíme cestujúcu verejnosť o zhovievavosť. Od rána sú na mieste zamestnanci ŽSR, ktorí zisťujú rozsah nehodovej udalosti a pracujú na čo najskoršom odstránení a sprejazdnení trasy," podotkla hovorkyňa.

Vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc sa v stredu dopoludnia vykoľajil v železničnej stanici v Žiline. Pri udalosti sa nikto nezranil. Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. Presná príčina udalosti sa vyšetruje, podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča pravdepodobne prišlo k chybe na výhybke. Železničná doprava na trase Žilina – Čadca bola po nehode zastavená.


Súvisiaci článok
AKTUALITA: V Žiline sa vykoľajil vlak. Doprava na Kysuce je podľa ZSSK dočasne prerušená
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť